תשובה

  • פיצוי על תאונת דרכים
    gil5 | 27/11/2008 01:26

    היתי מעורב בתאונת דרכים קלה וסבלתי במשך מספר חודשים מכאבים. לאחר מספר שבועות קיבלתי הודעה מחברת הביטוח שנםתח תיק על פגיעה גופנית, כנראה קיבלו דיווח מהמשטרה או מבית החולים. יש לי אישורים: משטרה מבית חולים מיד לאחר התאונה , מד"א, אורטופד מספר פגישות וצילומים(תקינים). נכון לעכשיו אני בסדר. שאלתי אם אני יכול לקבל פיצוי כל שהוא ואיך נקבע הפיצוי שאני יכול לקבל מביטוח החובה של הרכב (הם ביקשו להודיעם על החלמתי כדי לסגור התיק)

    • תשובה
      עו"ד גיל אלגום | 27/11/2008 10:18

      אתה בטח זכאי לפיצוי על כאב וסבל ויתכן גם על נזקים נוספים (הדבר דורש בדיקה כך שהתשובה כאן לא ממצה). ממליץ לא להענות לדרישת חברת הביטוח אלא לשלוח מכתב לחברת הביטוח בעזרת עו"ד. ממילא חברת הביטוח תפצה אותך על שכ"ט שיגבה מהפיצוי.

    • אפשר בבקשה תשובה גם ממנהלי הפורום?  לת
      gil5 | 27/11/2008 17:35

      • פיצוי בגין ת.ד
        | עו"ד יקי רנד | 30/11/2008 11:13

        ראשית, הנך זכאי ללא ספק לפיצוי. באשר לגובה הפיצוי, הרי הוא פונקציה של גובה הנזק אשר הוסב ויוסב לך, הן במישור הרפואי והן במישור ההשתכרותי. באופן טבעי, לך ולחברת הביטוח קיימים אינטרסים נוגדים בשאלת גובה הפיצוי, וברור כי ככל שחברת הביטוח תסבור, כי מצבך הרפואי עלול לייצר לה סיכון עתידי, כך תטה היא להגדיל הפיצוי ולנסות לסלק דרישתך בהקדם. לצורך מקסום הפיצוי, מומלץ להסתייע בעו"ד, אם כי הדבר ניתן לעשייה אף באופן עצמאי.

    • פיצוי מביטוח החובה
      עו"ד גיא כהן | 05/12/2008 09:29

      שלום רב התשובה שנתן עו"ד אלגום נכונה. אני ממליץ להמתין לפחות 6 חודשים בטרם תחליט האם לבקש פיצוי. כדאי לעשות זאת באמצעות עו"ד.

      • ניסיון ומומחיות לנושא (לענות כאן ולא להודעה הקודמת
        gil5 | 08/12/2008 12:41

        תודה עו"ד כהן, רנד, אלגום, התאונה היתה לפני כמעט שנה, במשך חצי השנה הראשונה בקרתי אצל אורטופד מספר פעמים, יש תעוד על הביקורים הכוללים גם צילומים וגם תעוד מחדר מיון, אני מבין שזה הזמן לגשת לעו"ד המומחה לתביעות גוף מול חברות ביטוח חובה. אין לי נכות כך שאני לא אתבע את ב"ל. האם יש עלויות מקובלות לשכר טרחת עו"ד בנושא זה? איך אוכל לדעת מי באמת יש לו ניסיון ומומחיות לנושא?

        • פיצוי בגין נזקי תאונת דרכים
          | עו"ד יקי רנד | 08/12/2008 13:01

          קיים תעריף אחיד לשכ"ט עו"ד, עבור טיפול בתביעות מכוח ביטוח החובה, והוא נגזר מעיתוי סיום הטיפול בתיק ( לפני הגשת תביעה אחרי וכך הלאה.. ) באשר לבחירת עו"ד, מערך השיקולים אינו שונה מבחירת כל איש מקצוע לו אתה מזדקק ( רופא, רו"ח וכיו"ב ). מדובר במוניטין, התרשמות אישית, נסיון מוכח וכיו"ב. במקרה שלך, נחסך ממך הצורך בהשוואת מחירים עקב שכה"ט האחיד כאמור. הנך מוזמן להעזר במסלול הייעוץ האישי, המספק עורכי דין מן השורה הראשונה. בהצלחה !

    • ניסיון ומומחיות לנושא
      gil5 | 08/12/2008 12:37

      תודה עו"ד כהן, רנד, אלגום, התאונה היתה לפני כמעט שנה, במשך חצי השנה הראשונה בקרתי אצל אורטופד מספר פעמים, יש תעוד על הביקורים הכוללים גם צילומים וגם תעוד מחדר מיון, אני מבין שזה הזמן לגשת לעו"ד המומחה לתביעות גוף מול חברות ביטוח חובה. אין לי נכות כך שאני לא אתבע את ב"ל. האם יש עלויות מקובלות לשכר טרחת עו"ד בנושא זה? איך אוכל לדעת מי באמת יש לו ניסיון ומומחיות לנושא?