התיישנות תביעת ביטוח

  • תביעת ביטוח עבור ביטוח חיים
    תמר | 20/11/2008 16:33

    שלום, בעלי עבר תאונת דרכים במרץ 2005. בעקבות אותה תאונה נקבעו לו 19 אחוזי נכות קבועה. בפניה שפנינו לחברת הביטוח שבה יש לנו ביטוח חיים פרטי (לא קשור לתאונה) באותה תקופה נאמר לנו לחזור אליהם כשיהיו תוצאות של ביטוח לאומי. הנכות הצמיתה נקבעה לפני שנה. בשיחת טלפון אקראית עם מוקדנית בחברת הביטוח בעלי הבין שמגיע לו סכום מסוים מסך הביטוח עבור אחוזי הנכות שאותם קבל. בפניה לביטוח נאמר לו שמכיוון שעברו 3 שנים חלה התיישנות ולכן לא יוכל לתבוע את החלק המגיע לנו. האם ישנה דרך לתבוע למרות זאת? ומי המציא את החוק הזה? הרי נכות קבועה לא נעלמת אחרי 3 שנים והעיכוב חל מתום לב. לחלוטין

    • התיישנות תביעת ביטוח
      עו"ד גיא כהן | 23/11/2008 07:52

      שלום תמר כך קובע חוק חוזה הביטוח כך גם פסק בית המשפט העליון לא מזמן. עם זאת נראה לי שבהסתמך על השיחה של בעלת עם החברה ניתן להצליח. תוכלי לפנות בפנייה ישירה להמשך עזרה.