התנגדות לתשלום

  • לפני כארבעה חודשים כשיצאתי מחניה, פגעתי ברכב חונה
    אורנה | 23/10/2008 19:25

    הפגיעה היתה קלה (שפשוף צבע בפגוש הרכב) בהמלצת סוכנות הביטוח שלי, נסיתי להגיע לפשרה עם הבן אדם ולתקן על חשבוני את רכבו במוסך . הוא מצדו התעקש שאשלם גם עלות של שמאי (עוד כ-400 ש"ח),בסוכנות הביטוח שלי נאמר לי כי אין שמאי בנזק של עד 1,000 ש"ח ואני לא צריכה לשלם לו את זה(הנזק לטענת הרכב הנפגע היה 700 ש"ח,כך הוא אמר לי בטלפון ובגלל זה הוא לא תבע את הביטוח צד ג')מאחר ולא הגענו להסכמה, הוא החליט לתבוע אותי בתביעות קטנות - ובסוכנות הביטוח שלי נאמר כי אני "יכולה להסיר דאגה מליבי" מאחר ויש לי הגנה משפטית . אכן הגיע תביעה לבית משפט לתביעות קטנות (על סכום גדול בהרבה מסכום הפגיעה) ופקססתי מיד לסוכנות הביטוח שלי, הם אמרו לי שלא אדאג ושידברו איתי מחברת הביטוח ויגבו ממני עדות(הייתי בטוחה כי בית משפט יעשה עמי צדק ובסוכנות הבטוח שלי אף אמרו כי כל שופט יודע את ה"חוק" ושאין לשלם על שמאי רכב בנזק כזה). אחרי כמה זמן הגיע הודעה על בקשת דחיה ואחרי זמן לא רב גם ביטול תביעה ואני הייתי בטוחה שהעניין נסגר (בינתיים אף אחד לא טרח לדבר איתי). לפני כמה ימים קבלתי מכתב מחברת הביטוח בו אני נדרשת לשלם את סכום ההשתתפות העצמית שלי(בערך 1,600 ש"ח) וכן הודעה על מצב התביעות שלי (מה שבטח יעלה לי את הפרמיה...) מה הסתבר- חברת הביטוח החליטה לשלם ולא ללכת למשפט, למרות שיש לי תמונות ודי ראיות להוכיח כי הנזק קטן בהרבה), לא טרחו לתשאל/לגבות ממני עדות , סוכנות הביטח שלי לא טרחה לבדוק מה קורה ולפעול לטובתי... וגם נאלצתי לשלם סכום גדול בהרבה מסכום הנזק הראשוני. אני כועסת מאוד ומרגישה מרומה גם על ידי אותו אדם וגרוע מכך- על ידי חברת הביטוח וסוכנות הביטוח שלי , האם ניתן לעשות משהו?

    • התנגדות לתשלום
      | עו"ד יקי רנד | 26/10/2008 11:35

      דומה, כי סוכנות הביטוח ו/או חברת הביטוח התנהלו בענינך, באופן לא ראוי, והיה עליהם לידע אותך מבעוד מועד על כוונתם להסדיר התשלום לצד ג'. אומנם, לחב' הביטוח נתונה סמכות פשרה והיא בעלת שיקול דעת בענין זה, אך בו בעת, מוטלת עליה חובה לעדכן המבוטח על קו הפעולה בו היא מתכוונת לנקוט, ורצוי כי תקבל הסכמת המבוטח, אלא אם כן מדובר בסירוב מופרך של המבוטח. עצתי לך, לדרוש מסוכנות הביטוח לקבל פרטי ההסדר אליו הגיעה חב' הביטוח עם צד ג', מה היתה דרישתו הכספית, מה גובה הפיצוי ששולם לו וכיו"ב. לאחר שתתבהר התמונה, תוכלי להשיג על עצם התשלום, ובמידת הצורך לשלוח מכתב חריף לחב' הביטוח בו תפרטי השתלשלות הענינים. יתכן, וחב' הביטוח תבוא לקראתך, ותחייב אותך בסכום נמוך יותר מהשתתפותך העצמית לאור התנהלותה הלא תקינה, שהרי סכום מסוים היית צריכה לשלם, כי את מודה בנזק כלשהו לרכב הנפגע, גם אם לשיטתך מדובר בנזק קל יותר מהנתבע על ידו. במידה ולא תושג הסכמה, תצטרכי לקבל החלטה, האם לשלם ע"פ דרישתה של חב' הביטוח, או שמא את יוצאת למאבק משפטי ומתנגדת לתשלום השתתפות עצמית עקב התנהלותה הקלוקלת של חב' הביטוח. יתכן וסוכנות הביטוח שלך תרתם ותסייע לך אל מול חב' הביטוח ויש לבדוק עמדתה בענין. בהצלחה !

      • התנגדות לתשלום
        יצחק רובינשטיין | 16/12/2008 21:19

        תשובה לא מדוייקת. חוק חוזה הביטוח מחייב את חברת הביטוח להודיע למבוטחה על כוונתה לשלם לצד השלישי. היה והמבוטח אינו מתנגד או אינו מגיב תוך 30 יום, זכאיתת החברה לשלם לצד השלישי ולדרוש את השתתפות העצמית. שילמה החברה לצד השלישי ללא הודעה למבוטחה - לא תהיה זכאית לקבלת ההשתתפות העצמית! יצחק רובינשטיין 0526009655