מצג שווא של חברת ביטוח

  • הטעייה של חברת הביטוח
    ליאור | 01/07/2008 23:09

    שלום רב, הנני מבוטח בשרביט חברה לביטוח במחלקת תאונות אישיות דרך פוליסה קולקטיבית של ספורטאים על פי חוק הספורט , במהלך השנה וחצי האחרונות נפצעתי פעמיים בפעילות הספורט שהנני מבוטח בה. התחלתי לעבוד מול הסוכנת או הפקידה שמטפלת בתאונות אישיות והיא אמרה לי מפורשות שמגיע לי החזר על טיפולי פיזוטרפיה בסך של 8000 שח כל פציעה , אני מדגיש כל פציעה , מכיוון שזה מה שהיא אמרה לי הסתמכתי על דבריה והתחלתי ללכת למכון פיזוטרפיה פרטי לתהליך השיקום , כל כמה חודשים הייתי מוציא חשבונית , פעם 1000 ש"ח פעם 2000 ש"ח וכל פעם בחלקים אכן החברה הייתה מחזירה לי את הוצאות הפיזוטרפיה , לאחר כל שיחה עם הסוכנת נאמר לי אין שום בעיה אתה זכאי להחזר , בצירוף לכל חשבונית שנתתי צירפתי מכתב בהמשך לשיחתנו הטלפונית !!! חברת הביטוח החזירה לי כ 13 אלף ש"ח , שיחתי האחרונה עם אותה פקידה הייתה לפני חודש וחצי שבה שוב נאמר לי שמגיע לי לכל פציעה 8000 ש"ח , מכיוון ששולם 13 נשאר עוד 3,000 , שמחתי והמשכתי את הפיזוטרפיה שוב בהסתמכות על דבריה , לאחר ששלחתי את החשבונית האחרונה , אני מקבל מכתב כמה ימים מאוחר יותר שנפלה טעות ושולם לי יותר מידי ועכשיו הם דורשים ממני 5000 ש"ח חזרה ( ההפרש בין 13 ל 8) וכי מגיע לי 8000 ש"ח לכל תקופת הביטוח ולא לכל פציעה בנפרד . שאלתי היא ומצטער שהרחבתי רבות , היא האם הם יכולים לדרוש את הכסף אחרי שהם הנחו אותי , הסתמכתי עליהם וויתרתי על טיפולים בקופת חולים בחינם ( תאונת עבודה ) , מה אני יכול לעשות ? אני סטודנט והם פשוט הטעו אותי , לעניין זה הפקידה מודה שהיא טעתה ואפילו יש לי הקלטה שלה אומרת זאת , בנוסף אפילו נוקה השתתפות עצמית פעמיים !!! על כל תביעה בנפרד... בכל מקרה אודה לכם על התייחסותכם. תודה.

    • מצג שווא של חברת ביטוח
      עו"ד גיא כהן | 02/07/2008 08:43

      שלום סרגיי מבלי לבדוק את הפוליסה עצמה ומהו הפירוש הנכון לאמור בה, הרי שאתה צודק. השאלה היא שאלת הראיות, ואם יש לך ראיות טובות לטעות שלהם עליה הסתמכת, לא מגיע להם תשלום חזרה.