ריסק וחיסכון

  • ביטוח ריסק וביטוח מנהלים
    שואלת | 28/02/2008 06:44

    א. כשעבדתי כשכירה המעסיק העניק ביטוח מנהלים לעובדים, הכולל: ביטוח אובדן כושר עבודה וחסכון פנסיוני. לאחר שהפסקתי לעבוד אצל אותו מעסיק - הפסקתי להפריש כסף לחסכון הפנסיוני, ושילמתי רק עבור ביטוח "ריסק". סוכנות הביטוח הצליחה להשיג לי אישור מדי שנה, וכך שמרתי על הפוליסה תחת סיווג "ריסק" במשך 5 שנים. כרגע מנסים להפעיל עלי לחץ לחדש את החסכון הפנסיוני, למרות שמלכתחילה רציתי להמשיך רק ב"ריסק". קראתי באינטרנט מסמך של חברת ביטוח עצמאית, שעסק בחידושים עקב היכולת לנייד ביטוחים פנסיוניים, ובאחד הסעיפים הם ציינו שמותר לאדם לשמור על ביטוח אובדן כושר עבודה בחברה הראשונה, ואילו את החסכון הפנסיוני להעביר לחברה אחרת, הגם שדבר זה עלול לייקר את ביטוח אובדן כושר העבודה. בעקבות כך ברצוני לשאול, האם חברת הביטוח רשאית להתנות את המשך הכיסוי הביטוחי של אובדן כושר עבודה בכך שאפריש כסף לפנסיה דווקא אצלם? האם הם אינם מחילים עלי את הכללים לפני השינויים החדשים? ב. באחת ההודעות בפורום ראיתי שקיימים ביטוחים מעבר לביטוח אובדן כושר עבודה (שבו החלות היא רק אחרי 3 חודשים ורק, חלילה, במקרים של אחוזי נכות גבוהים) בפועל מרבית החיסורים של העובד נמוכים מתקופה של שלושה חודשים, ואינם כה חמורים. האם ישנו ביטוח שמכסה מקרים קלים יותר של מחלה או חיסור מעבודה, מעבר לימי המחלה שהמעסיק מחוייב לשלם עפ"י חוק? ואיך אפשר להשיג ביטוחים אלה?

    • ריסק וחיסכון
      עו"ד גיא כהן | 04/03/2008 06:36

      שלום לשואלת ניתן לרכוש הרחבה לביטוח שלך כך שהתשלום יהיה החל מהיום הראשון לאבדן הכושר, דהיינו ללא ימי המתנה. חברת הביטוח לא יכולה להתנות קבלת שירות אחד בהתחייבות לקבל שירות אחר. כל טוב.

      • מה אפשר לעשות אם החברה כן מתנה?
        שואלת | 06/03/2008 15:58

        פניתי לאותה חברה שהוציאה את המסמך שדיברתי עליו בהודעה הראשית, והם טענו שחברת הביטוח שלי צודקת, ואי אפשר להמשיך ביטוח רחסק כל-כך הרבה שנים. משמע, מה שחברת הביטוח שלי דרשה הוא משהו שמקובל בשוק הביטוח. כרגע עשיתי מה שחברת הביטוח דרשה - ואני משלמת על הביטוח ומפרישה סכום מינימלי לפנסיה. השאלה היא, האם יש משהו לעשות בנדון? האם אני יכולה להתעקש לא לבצע עכשיו את ההפרשות לפנסיה, כיוון שמדובר בפוליסת פרט?