תמ"א 38 - בניין מורכב

  • בניינים משותפים ותמ"א 38
    יניב | 30/05/2011 23:59

    שלום! בבניין שלנו ישנם 16 דיירים ורובם (לפחות 12) מעוניינים בביצוע תמ"א 38. שכן "טוב" שלנו בדק הנושא וטען שכאשר הבניין שלנו נבנה הבניין הצמוד נבנה גם הוא ושניהם רשומים כ-"בניין אחד". טענה נוספת היא שצריך לפחות 66% מסה"כ הדיירים בשני הבניינים! בשל סיכסוך על חנייה משותפת לא מעוניינים דיירי הבניין השני לאשר לנו לבצע תמ"א 38. שאלותיי הן: 1.   האם באמת ותמים ניתן לרשום שני בניינים כאחד??? 2.   האם למרות שאנחנו בניין בפני עצמנו אנו צריכים הסכמת הדיירים מהבניין השני? בברכה ותודה מראש!

    • תמ"א 38 - בניין מורכב
      עו"ד תומר יפת | 31/05/2011 09:10

      יניב שלום, טכנית אתם מוגדרים כבניין מורכב משני בניינים משותפים הרשומים כבניין משותף אחד. התמ"א מאפשרת לעשות תמ"א בחלק מבניין משותף ובלבד שהדבר ניתן לביצוע מבחינה עצמאית ברמה הטכנית. באופן מעשי, העיריות רובן דורשות כי כל הבית המשותף יעשה את הפרוייקט אחרת הן בד"כ לא מאשרות. שווה בדיקה בוועדה המקומית שלכם. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • תמ"א 38 בבניינים משותפים
        יניב | 31/05/2011 11:38

        מדובר על עיירית ראשון לציון.האם זה משמעותי בבחינה זו?