מענה לשרה - שעבוד זכויות

  • שעיבוד הזכיות של היזם לבנק
    שרה | 23/05/2011 08:44

    קיבלנו הצעה מיזם ,,המימון שלו הבנתי הולך להיות דרך הבנק מבחינת הדיירים מה הסיכונים בכך? בחוזה רשום שהוא יוצר תת חלקה חדשה וקונה אותה מאיתנו ? האם באזה שהוא מצב הדירות שלנו יכולים להגיע למצב עיקול של הבנק אם הוא נופל? ואייך אנחנו מכסים את עצמנו

    • מענה לשרה - שעבוד זכויות
      עו"ד טל דור | 24/05/2011 08:36

      שרה שלום רב,לשאלתך ניתן להגן עליכם במס' אופנים. ראשית יש לעגן בהסכם כי: א) לקבלן/יזם לא תהא זכות לרשום כל הערה ו/או לקבל משכנתא ו/או שעבוד על הדירות שבבעלותכם אלא רק על החלק המשותף לצורכי המימון; ב) כי הקבלן/יזם ירשום רק הערת אזהרה על התת על הזכויות ולא תהא זכות לרשום בעלות ו/או זכות חכירה ותו לא; ג) לקבל יפוי כח בלתי חוזר מהקבלן לביטול מיידי של הערת האזהרה בכל מקרה בו הקבלן יפר את ההסכם (ורצוי מאוד לרשום מה יהווה הפרה לשם כך כגון הפסקת הבניה מעל למס' ימים, פרסום כי הקבלן/יזם מצוי בהליכי פירוק/פשיטת רגל, שימוש שלא כדין בהערת האזהרה וכו'); ד) חשוב ביותר - יש לקבל מהקבלן/יזם ערבויות גבוהות ולרבות ערבות אישית של בעלי החברה ככל שמדובר בחברה. רצוי מאוד שעו"ד מקצועי מטעמכם ידאג שכל הנ"ל וכן סעיפים חשובים מאוד ומהותיים יהיו בהסכם עם הקבלן/יזם אחרת אין לחתום על ההסכם/חוזה.מקווה שסייעתי לך.בברכהטל דור, עו"ד

      • תמ"א 38 - רישום יחידה חדשה ושיעבודה
        עו"ד תומר יפת | 24/05/2011 15:29

        שרה שלום, חשוב מאוד מעבר למה שכתב עו"ד דור להבין כי היחידה החדשה נרשמת על שם כלל הדיירים בבניין ולא על שם היזם (כך לפחות אמור להיות כתוב בהסכם). לפיכך, יכולת היזם לשעבד את הדירה ו/או לגרום לכם לנזק בלתי הפיך הנה מוגבלת בהינתן העובדה כי הנכם מיוצגים על ידי עו"ד המתמחה בתחום זה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38