תמ"א 38 - אי מתן ערבויות

  • גובה ערבויות
    שירה | 15/05/2011 10:08

    שלום רב , האם תוכל להסביר את נחיצותה של ערבות בנקאית בפרויקט תמ"א38 ? יש קבלן שטוען כי אין צורך בערבות כלשהי , שכן רק הוא משקיע כספו בפרויקט , בתמורה למתן זכויות הבניה על הגג ובקומת העמודים לרבות שטח מן הגינה המשותפת לבנית 3 דירות . הוא מבטיח לרשום הערת אזהרה שהדירות שלו לא יוכלו להתחיל להמכר עד שלא יסיים להעמיד יסודות למבנים שמחויב להם (ממ"ד ומרפסת) האם זה מספיק ? יש אמירות שחייבת להיות ערבות בנקאית . ואם כן מה גובה הערבות הנראית מתאימה ?

    • תמ"א 38 - אי מתן ערבויות
      עו"ד תומר יפת | 15/05/2011 14:23

      שירה שלום, איני יודע מי היזם ואיני יודע אם אתם מיוצגים אם לאו, אני בשום אופן לא הייתי מסכים כי דיירים שאני מייצג לא יקבלו ערבות בנקאית מתאימה. זהו יזם שלא מכיר / מבין תמ"א או יותר חמור אין לו את היכולת להעמיד בטחונות ראויים. גובה הערבות והסוג הוא משתנה בהתאם לפרוייקט ולדרך המימון והסיכון של הדיירים. מציע לכם וכל מי שקורא את הפורום לשקול שוב את רצונכם להתקשר עם יזם שלא מציע להעמיד בטחונות בדמות ערבות בנקאית. כמעט תמיד יש קורצליה לחוסר איתנות פיננסית. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • ערבויות שקבלן אמור לספק
        שירה | 15/05/2011 15:54

        תודה על תשובתך . בבנין של 3 קומות - שישה דיירים - עבור הוספת קומה אחת על הגג בהרכב של שתי דירות ועוד דירה בקומת העמודים - איך צריך להיקבע גובה הערבות הבנקאית ? האם זה רק אחוזים מסכום עלויות הבניה וכמה ? האם יש ערבויות נוספות שצריכות להידרש ?

        • גובה ערבות בנקאית
          עו"ד רונן קגן | 17/05/2011 14:16

          שירה שלום, גובה הערבות הבנקאית הינו נושא למו"מ. צריך שיהיה סכום משמעותי שיעיד על אמידותו ועמידותו של היזם / קבלן. בבניין בעל מאפיינים דומים שבו ייצגתי דיירים, בהרצליה, נקבע סכום של 350,000 ש"ח (בנוסף להוראות נוספות בהסכם לעניין סדר ביצוע העבודות ואופן ומועד מכירת דירות הקבלן).