תמ"א 38 -מיסוי

  • מיסוי דירה קיימת בתמ"א 38
    נורית | 10/05/2011 09:31

    אנחנו בית המברר אפשרות לביצוע תמ"א 38. שאלותי: 1) האם נכון שמרפסות שמש אינן כלולות בתמ"א 38 אלא ניתנות למו"מ עם היזם כתוספת (בהעדר אפשרות לבנות ממ"דים). 2) האם מכירת דירה נוכחית לאחר ביצוע תמ"א 38 תחייב במס שבח והיטל השבחה על מרפסות השמש? 3) האם יהיה מס שבח והיטל השבחה על ממ"דים באם ייבנו, במקרה כנ"ל של מכירת דירה? תודה

    • תמ"א 38 -מיסוי
      עו"ד תומר יפת | 15/05/2011 14:11

      שלום רב, 1. מרפסות שמש אינן כלולות בתוך 25 מ"ר שניתן לבנות מכוח התמ"א. ניתן לבנותן גם כאשר יש ממ"ד. הכל עניין של מו"מ מסחרי ושל התכנות תכנונית. 2. מכירת דירה לאחר ביצוע העבודות תחוייב במס שבח כרגיל עם הפטורים הרגילים כאשר איני מכיר חיוב מיוחד למרפסות השמש שמוכרות כתמורה פטורה. 3. אותו כנ"ל כמו ב - 2. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • מיסוי דירה קיימת בתמ"א 38
        נורית | 15/05/2011 14:47

        תודה על תשובתך. אודה לך גם על התייחסות להיטל השבחה לעיריה- האם יחול במקרה של מכירת דירה לאחר ביצוע תמ"א 38 ? והאם יש מס שבח ו/או היטל השבחה על ממ"דים בעת מכירה? נורית