תמ"א 38 - פטור מהיטל השבחה

  • פטור מהיטל השבחה בתמ"א 38
    אורית | 03/05/2011 11:08

    ע"פ המידע שיש לנו, חוק התכנון והבניה טרם הוארך (מאז הסתיים בנובמבר 2010) ועל כן יש חשש כי היטל ההשבחה יוטל על הדיירים. האם יכול להיות מצב, בהנחה שהחוק לא הוארך, שהפרוייקט לא יתקיים כי היזם לא ירצה לשלם מעל 5%, אבל העירייה תדרוש את היטל ההשבחה מהדיירים כי כבר הוגשו הבקשות להרחבה?!תודה!

    • תמ"א 38 - פטור מהיטל השבחה
      עו"ד תומר יפת | 08/05/2011 10:20

      אורית שלום, כיום ישנו פטור מהיטל השבחה, מה גם שבד"כ בהסכם זה יהווה תנאי מתלה לעסקה ומכאן שאם אין פטור הרי שגם אין עסקה ולא ניתן לחייב את הדיירים. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38