תמ"א 38 - שכ"ט עו"ד

  • פירוט התמורה של העו"ד בפרוייקט תמ"א
    אייל | 16/03/2011 15:08

    רצ"ב הסעיפים בהם התחייב עורך הדין שלנו לטפל במסגרת פרוייקט תמ"א 38 (טרם חתמנו על דבר מלבד ייפוי כח לעו"ד). שאלתי היא, כמה נהוג באחוזים לתת על שירות כזה והאם יש דברים נוספים שרצוי שעורך הדין שלנו ייתעסק בהם ושאינם מוזכרים כאן. תודה 1. מתן ייעוץ שוטף וייצוג הדיירים משך כל הפרויקט על כל שלביו בכל תחום משפטי, לרבות בתחום המיסוי ובתחום התכנון והבניה. 2. ייצוג הדיירים במו"מ מול היזם שיבחר לביצוע העסקה. עריכת ההסכם מול היזם. 3. טיפול בצד הקנייני, הפיסקאלי והתכנוני, וליווי הדיירים בכל שלבי הפרויקט, עד לקבלת המפתח לדירה החדשה, תיקון צו הבית המשותף, רישום הבניין החדש שיבנה בלשכת רישום המקרקעין ורישום הדירות החדשות ע"ש הדיירים (למען הסר ספק מובהר כי הרישום יבוצע על ידי ב"כ היזם). 4. הסדרת הבטוחות מול הבנק המלווה של הפרויקט וכן טיפול בגרירת משכנתאות שנרשמו לטובת בנקים אחרים מטעם הדיירים 5. ניהול מו"מ בשם הדיירים מול המוסדות והרשויות למיניהן, כגון העירייה, הועדה המקומית לתכנון ובניה, הועדה המחוזית לתכנון ובניה, החשב הכללי באוצר ורשויות המס. 6. ליווי הליכי התכנון והבנייה השונים, לרבות השתתפות בועדות והתנגדויות. 7. הגשת השגות ככל שיידרש למשרד מיסוי מקרקעין וכן ייצוג מול רשויות המס.

    • תמ"א 38 - שכ"ט עו"ד
      עו"ד תומר יפת | 22/03/2011 08:08

      אייל שלום, לא ניתן לומר כמה נהוג לשלם. ישנו שוק חופשי. ישנם בעלי מקצוע שגובים יותר מתוקף מומחיותם וניסיונם. מאחל לכם בהצלחה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • ובכל זאת,
        אייל | 22/03/2011 22:20

        יש מה ש"נהוג" ויש "מקובל" ויש "ממוצע". עורך דין לדירה, מקובל שייקח 0.5 אחוז, למשל. ברור שיש כאלה "מקצוענים" שייקחו יותר ויש חברים שייקחו פחות. אז אם מדברים באחוזים, מהו הטווח הסביר(!) שעורך דין של דיירים בפרוייקט פינוי בינוי או תמ"א 38, ייקח. אין לי ספק שיש לזה תשובה, מבלי שתתחייב כמובן.אשמח לתשובתך,תודה,אייל