רצוי לפנות לייועץ משפטי כבר בשלב זה

  • האם חתימות ההסכמה הראשוניות לקבלן מחייבות אותנו?
    שיר | 15/03/2011 00:32

    אנו בניין של 15 דיירים רוב רובם של הדיירים מסכים לפרוייקט תמא 38 אך אנו חושים לתת לו את החתימות הראשונות להסכמה משום שהקבלן טוען שאלו חתימות שמחייבות אותנו (למרות שאנו לא יודעים מה נקבל) עד הסוף. הקבלן טוען שהוא לא יכול לומר לנו מה אנו נקבל משום שזה כפוף לאישור העיריה ורק לאחר שהוא יפנה אליהם ואל שאר הגורמים אז יהו לו תשובות. אבל מה שקורה בינתיים שבעצם בחתימות ההסכמה הוא תופס אותנו ואם מה שהוא יציע לנו בסוף לא יראה לנו אז אנו נצטרך לשאת בעלויות של כל הבדיקות הראישוניות שהקבלן עשה. אנו מעט חוששים במיוחד אלו בקומות הקרקע שלא יודעים מה יקבלו ובסוף יקבלו חתול בשק או חניון מתחת לאף שלהם. האם ישנה אפשרות שנבדוק לפחות לגבי העיריה מה היא כן יכולה לאשר לנו במסגרת החוק לגבי התמא בבנין שלנו? האם הבדיקה הזו כרוכה בעלות מסויימת ואל איזו מחלקה צריכים לפנות בעיריה? תודה

    • רצוי לפנות לייועץ משפטי כבר בשלב זה
      עו"ד טל דור | 19/03/2011 00:59

      יש להיזהר מאוד בחתימה בשלב זה על מסמך המהווה "חתול בשק" שעלול לכבול אתכם ליזם או קבלן מסויים. טיפלתי בבניינים שהקבלן החתים אותם על "הסכמה עקרונית" שהייתה הלכה למעשה חוזה מלא ולאחר מס' שנים בהן לא בוצע כלום היזם/קבלן דרש "פיצוי" על הפרת ההסכם מעצם הפנייה ליזם אחר. הדבר עלול לעכב ואף לעלות ביוקר לדיירים. לכן רצוי לערב עו"ד כבר בשלב הראשוני ולא לחתום על מסמך מבלי להבינו עד סופו. בשלב זה אמורים לחתום אך ורק על הסכמה עקרונית שתאפשר בדיקת התוכניות "גרמושקה" במשרדי מח' ההנדסה של העירייה. כבר בשלב זה על היזם לתת לדיירים הצעה כי יש הבדל בין יזם המציע להוסיף קומה או שתיים לבין יזמים בהם נתקלתי האומרים לדירים מכרתם לי את הגג ואני אחליט מה אני אעשה בו. ברור שגם לאחר החתימה על ההסכם המלא מכינים תוכניות עליהן על הדיירים לחתום ורק אז הן מוגשות לעירייה לאישור.

      • תמ"א 38 - הסכם ראשוני מול היזם
        עו"ד תומר יפת | 22/03/2011 08:03

        שלום רב, לא הייתי חותם על שום מסמך בלי לבחון אותו באופן רציני על ידי עו"ד מומחה לתחום זה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38