תמ"א 38 - הקמת רמפה

  • בניית רמפות לנכה - האם נכללת בתמ"א 38 ?
    צביונת | 13/03/2011 03:57

    שלום לך עו"ד נכבד, אני אישה בעלת נכות אורטופדית מזה 6 שנים. מזה מספר חודשים חלה החמרה תפקודית במצבי, ולכן מלבד הקביים, אני מרותקת לכסא גלגלים זמני.. הסיבה לכך תובהר בהמשך. אני מתגוררת בשכירות בת"א, ודירתי נמצאת בקומת-קרקע, אך בשל שתי מדרגות בכניסה לבניין ומדרגה נוספת בחדר-המדרגות בכניסה לדירה, אינני יכולה לצאת ממנה מזה כ-9 חודשים. האפשרות היחידה שלי לצאת היא רק כאשר עליי להגיע למוסד רפואי לבדיקות; במסגרת זאת עליי להזמין את אחד מחבריי שיעלה אותי עם הכסא, ובנוסף, בשל מצבי הקיומי... לצלצל יממה מראש לעמותת "עזר מציון" כדי להזמין אמבולנס. בעלת הדירה הסכימה בתחילה להקמת רמפה, ואף הציעה לדאוג לאיש מקצוע, אך אט, אט חזרה בה לפני כשלושה חודשים נמצא מהנדס בניין, שהסכים להתקין שתי רמפות ללא עלות מצידי, והוא ביקש שאחתים את דיירי הבניין, כהכנה לקיצור ההליכים במחלקת ההנדסה של העירייה. לאחר ששמע מהנדס העיר אודות מצבי התפקודי, הוא טען שכלל לא הייתי צריכה להחתים את הדיירים. מתוך 14 דיירים חתמו 10, הווי אומר כ-70%. בשלב מסוים כשכבר שמחתי שתהיה רמפה, בזכותה אוכל הן לצאת מהדירה כאחד האדם, והן להעביר אישור קיומה לצורך קבלת אישור ממשרד הבריאות לכסא גלגלים ממונע, קיבלתי מידע שבעלת הדירה הגיעה לעיריית ת"א והביע מחאתה על הקמת הרמפות. אני גרה בדירתה מזה כ-6/7 שנים, ובכל שנה היא מוצאת סיבה שונה ומשונה להתנכל לי. יועצת מעמותת "מ.י.ל.ב.ת" הציעה שאעזר בנוסח של תמ"א 38, ולדבריה, במסגרת שיפוץ הבניין מותקנות הן מעלית והן רמפות, במידת הצורך או באופן קבוע. עו"ד נכבד, האם נכונים דבריה של היועצת לגבי הקמת הרמפה ? אני ממש חסרת-אונים מעצם "מעצר-הבית" במשך 9 חודשים, וזאת על לא עוול בכפי. לתשובתך אודה. בברכה, צביונת

    • תמ"א 38 - הקמת רמפה
      עו"ד תומר יפת | 14/03/2011 09:26

      שלום רב, המקרה שלך הוא אכן מקרה קשה במובן האנושי. אין לו קשר לתמ"א 38. ככל שיבוצע פרוייקט של תמ"א אין בעיה במסגרת התכנון לתכנן גם רמפה מתאימה ולאשרה בועדה המקומית. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • תמ"א 38 - הקמת רמפה
        צביונת | 14/03/2011 10:46

        שלום לך עו"ד נכבד, לפי דבריך, עליי להבין כי הרמפה אינה כלולה במסגרת תמ"א 38, כמו המעלית; הנכון הדבר ? אם כך חזרתי לנקודת ההתחלה...ואמשיך את מאסרי. מניסיונך, האם אין חוק מסוים המחייב מתן אישור להקמת רמפה מבעל נכס מושכר עבור נכה השוכר את הדירה ? שאלה נוספת: במסגרת "טוב ליבה" של בעלת הדירה, נוסח חוזה השכירות ע"י עו"ד, כשכמובן, 95% מהרשום בו הוא לטובת בעלת הנכס. ישנו סעיף האומר כי עליי לשלם הוצאות נילוות, כגון מים חשמל וכיו"ב. בין היתר נרשם גם תשלום וועד-בית; להדיוטה, תשלום זה מיועד לניקיון חדר המדרגות וגינון. אם יציאתי מהדירה נמנעת בשל חוסר הרמפות, משמע שאינני ניהנת מאף אחד משני היעודים ולכן נראה כי חובת התשלום אינה חלה עליי, עד אשר יוסדר הנושא הבעייתי, המונע ממני את אחד מזכויות האדם. כל השנים הקפדתי לשלם את כל התשלומים במועד, כשדמי וועד-הבית כלולים בכך. אשמח לקרוא את חוות-דעתך בנושא. תודה רבה, צביונת. נ.ב. האם אגזים בהגדרת התנהגותה של בעלת הדירה כלפיי כהתעללות/ התעמרות באדם חסר-ישע ?