תמ"א 38 - נשיאה בעלויות שיפוץ בתוך הדירות

  • טופס 4?
    מיקי | 17/02/2011 13:55

    שלום. בבניין שאני גר בו מתבצעת תמ"א 38. לצורך בניית המעלית נמכר לקבלן 1 מטר רבוע מכל דייר(2 דיירים בקומה) בחזית.שעדיין לא שולם הפיצוי. נבנה ממ"ד דירתי כתוספת לכל דירה. נוספו 6 דירות חדשות על הגג. כדי להשלים את העבודות בממ"ד יש צורך לפרוץ מהדירה לממ"ד.בחלקם הפריצה מתבצעת דרך חדר האמבטיה(כך שצריך לשפץ חזרה את חדר האמבטיה). שאלותיי- האם היזם יכול לקבל איזשהו אישור לאיכלוס הדיירים החדשים לפני סיום העבודות בממ"דים החדשים? האם הדיירים הוותיקים צריכים לחתום על איזשהו טופס המאשר את סיום העבודות? טופס 4 או 5. בגלל החלטתם של הדיירים ואישורו של היזם לפריצה דרך חדר האמבטיה על מי אמורה ליפול הוצאה זו?(לציין אופציה א' שהפריצה היא דרך המטבח. ששוב בחלק מהדירות חצי מהמטבח נמצא בחלק זה. לכן הם העדיפו חצי חדר האמבטיה מחצי מטבח. אשמח לתגובה.

    • תמ"א 38 - נשיאה בעלויות שיפוץ בתוך הדירות
      עו"ד תומר יפת | 17/02/2011 18:01

      מיקי שלום, היית אמור למצוא תשובה לכל שאלותיך בתוך ההסכם. . . . אם אין תשובות כאלה המצב פחות טוב מבחינתך. מציע לבדוק את ההסכם היטב. ברור שבהסכם היה חייב להיות מצויין במפורש כי עלויות החיבור לממ"ד יהיו על חשבון היזם לרבות כל מה שנלווה לכך. מקווה שכך אכן נכתב. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • תודה אבל....
        מיקי | 17/02/2011 22:59

        תודה... אבל האם היזם יכול לקבל איזשהו אישור לאיכלוס הדיירים החדשים לפני סיום העבודות בממ"דים החדשים?או האם הדיירים הוותיקים צריכים לחתום על איזשהו טופס המאשר את סיום העבודות? טופס 4 או 5.