תמ"א 38***צונזר***

  • תמא 38
    עוזי | 13/02/2011 22:38

    שלום שמי עוזי בבנין שבבעלותי חתמנו עם קבלן על תמ"א 38 קיבלתי לאחרונה מכתב ממס שבח שבו רשום שאני מכרתי לקבלן את הדירה(אני רשום בתור מוכר והוא רשום כקונה ) וחוב שאני אמור לשלםלמס שבח בגלל המכירה55000 ש"ח לא הבנתי כי לא מכרתי עדיין את הדירה אשמח לתשובה מה עלי לעשות בברכה עוזי

    • תמ"א 38***צונזר***
      דוד | 14/02/2011 22:39

      עוזי שלום הפניה שקיבלת רלוונטית היזם היה אמור לידע אותך שאמור להגיע מכתב זה ,אתה אמרו להעבירו ליזם. במסגרת החוזה אמור להיות סעיף שהיזם לוקח אחריות כספית על כל חבות מס תוודא שסעיף זה קיים דוד ***צונזר***

      • תמ"א 38 - שומת מס שבח
        עו"ד תומר יפת | 17/02/2011 17:56

        שלום רב, הסכום נראה לי גבוה. על זכויות הבניה שנמכרו מכוח התמ"א הייתה אמור לקבל שומה מוקפאת ויש צורך לשלם כיום רק על הזכויות מכוח התב"ע. מכל מקום, אכן היזם אמור לשלם את השומה והדבר צריך להיות בעל ביטוי בהסכם. אני מעריך שכך אכן הדבר. בדוק זאת והעבר ליזם לטיפולו. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38