תמ"א 38 - ביצוע למרות התנגדות הדיירים

  • יישום תמא 38 ללא הסכמת דיירים
    אבי | 12/02/2011 10:02

    אני אשמח אם תוכל להשיב לי על שאלה בקשר לתמא 38 יש לנו בניין עם 4 דירים,שטח הבנין הוא 800 מטר,2 דירות בקומה,שטח 2 הדירות בקומת קרקע היא 250 מטר אני בעל הדירה שחופפת לגג,הגג הוא 250 מטר נטו שצמוד לדירה שלי בלבד בטאבו אין לנו יותר אחוזי בניה בשטח לפי הטבה בשטח,לי אישית יש מסמך שאומר במידה והיה נשאר אחוזי בניה בשטח אז יכולתי לעשות תדברים הבאים: 1) כול תוספת בניה על הגג יכול לבצע רק פלג תאם-וללא אישור שאר בעלי הבית המשותף 2)כול דירה שתתוסף על הגג תקבל את אותם הזכויות ברכוש המשותף-וללא אישור משאר בעלי הבית המשותף(אפשרות לתקן את תקנון הבית המשותף) וכול זה במידה אם היה לי אחוזי בניה לפי הטבה ואים אני מממש את אחוזי הבניה שבכוח התמא 38 אז: אז השאלה הגדולה היא: 1)האים אני יכול ללכת לבד ללא אישור שאר הדיירים על תמא 38? 2)האים אני יכול להיות היזם של עצמי? 3)האים יש חקיקה בקשר לניוד זכויות לפי תמא 38-כלומר משפצים את הבנין שלי, ואת הזכויות הבניה מעבירים לשטח שליד שהוא אותו גוש וחלקה כמוני? אני אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי ,ולתת לי תמונה ברורה בקשר לאפשרויות שלי-בתודה והערכה פלג תאם שולח: פלג תם

    • תמ"א 38 - ביצוע למרות התנגדות הדיירים
      עו"ד תומר יפת | 17/02/2011 17:46

      שלום רב, ראה תשובתי למטה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38