רכישת דירה

  • רכישת דירה חדשה מתמ"א 38
    דורי | 29/12/2010 14:43

    שלום, אני מעוניין לרכוש דירה חדשה הנבנית בקומה חמישית של בניין בו נעשה שיפוץ ובניה לפי תמ"א 38. שאלתי היא האם יש לי סיכון ברכישה מיזם תמ"א, היות ונאמר לי שיש ברכישה זו סיכונים שאינם קיימים ברכישת דירה חדשה מקבלן. מהם?

    • רכישת דירה
      עו"ד רונן קגן | 29/12/2010 15:37

      דורי שלום, יש לשער, כי טרם הסתיימו ההליכים לרישום הדירה החדשה בלשכת רישום המקרקעין ולכן יש לבדוק היטב את מצב הזכויות כמו בכל דירה שטרם נרשמה (חשוב לוודא שליזם כל אישורי המסים הנדרשים). בנוסף, חוזי רכישת דירה מקבלן בדרך כלל נוטים לטובת הקבלן וגם בכך יש לטפל. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני לצורך קניית הדירה.

      • המשך ...
        דורי | 29/12/2010 17:06

        עדין לא ברור לי האם ברכישת דירה מיזם של תמ"א יש יותר סיכונים מרכישת דירה מקבלן ? האם אני שם את כספי על קרן הצבי? האם הדירה עלולה לא להירשם על שמי בטאבו?

        • תמ"א 38 - רכישת דירה חדשה במסגרת תמ"א 38
          עו"ד תומר יפת | 30/12/2010 09:01

          דורי שלום, השאלה שלך תלויה בצורת הרישום המצויה בפרוייקט. אם נניח כי נרשמה יחידה חדשה נפרדת אשר אליה הוצמדו כל זכויות הבניה ונניח כי יש ליוויי פיננסי סגור של בנק הרי שאתה בחשיפה נמוכה יחסית, אם המצב הוא אחר יש לבחון זאת בשבע עיניים. אין מנוס מבחינה פרטנית על ידי עו"ד כדי לתת לך תשובה מוסמכת ומסודרת. שיהיה בהצלחה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

          • מטרף לדעתו המלומדת של עו"ד יפת תומר ומוסיף
            עו"ד טל דור | 30/12/2010 09:39

            אכן יש לקבל ייעוץ פרטני לאחר בחינת כל המסמכים. אך לשאלתך הכללית בתמ"א 38 עוסקים בד"כ יזמים שאינם קבלנים או קבלנים קטנים ולא החברות הגדולות. עדיין קבלן או יזם קטן יכול לבצע את עבודתו נאמנה וגם קבלנים גדולים כבר נפלו ופשטו רגל כך שאין זה בהכרח המקרה ובמיוחד אם קיימים בטחונות בנקאיים נאותים. כאמור כל זה מצריך בדיקה מעמיקה של עו"ד מטעמך כולל את מצב רישום הזכויות בטאבו, אופן הביצוע ההנדסי של התוספת (אם היה פיקוח של מהנדס חיצוני מטעם הדיירים) ועוד. מנגד, אתה מקבל דירה חדשה בבניין מחודש ומחוזק ועלותו צריכה להיות זולה מדירה בבניין חדש לחלוטין. אם כל הסביבה מתחדשת אז יש לבדוק גם סוגיות כמו חניה אם יש לך רכב נוסף, רעש ולכלוך של הסביבה ועוד. בקיצור יש צורך לבדוק היטב דברים רבים הן במישור המשפטי והן במישור הפרקטי בטרם רכישת דירה שכזו אם כי אתה יכול להרוויח דירה חדשה בסביבה מתחדשת שמעלה עוד יותר את ערך הדירה במחיר זול מדירה בבניין חדש לחלוטין. בהצלחה.