הריסת בית פרטי

  • הריסת בית פרטי ובנייה חדש במסגרת התמ"א
    אשר | 29/12/2010 10:38

    שלום רב , יש ברשותי בית ישן (היתר מ1973) ,שוח הבית הינו 155 מ"ר והמגרש הוא 827 מ"ר (במושע מתוך חלקה של 7143 מ"ר ) כל זכויות הבנייה במגרש נוצלו ע"י השותפים במגרש ויש אובר זכויות . האם ניתן במסגרת התמ"א תיקו 2 להרוס את המבנה הקיים ולבנות חדש במקומו ואם כן איזה זכויות אוכל לקבל (ממ"ד / הרחבה ) תודה רבה אשר

    • הריסת בית פרטי
      עו"ד רונן קגן | 29/12/2010 15:53

      אשר שלום, על פי הנתונים שפרטת נראה שתמ"א 38 איננה רלבנטית מבחינתך. אם השותפים עשו שימוש בחלקיהם לצורך הקמת בתים משותפים, יתכן שעסקת קומבינציה היא שתתאים במקרה שלך - כפוף כמובן להסדרת זכויות בניה מתאימות.

      • תמ"א 38 - הריסת בית פרטי
        עו"ד תומר יפת | 30/12/2010 08:59

        אשר שלום, הוראת התמ"א קובעות מינימום של 400 מ"ר בנוי כתנאי סף להיכנס לגידרה לכן אין רלוונטיות לבית שלך לפי הוראות התמ"א. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38