תמ"א 38 - התגנדות דיירים

  • הועד סגר דיל עם קבלן- איך מיעוט יכול להקטין הנזקים
    רובי | 04/12/2010 18:51

    שלום, הבית בשכונה יקרה במיקום מעולה, גג של יותר מ-500 מ"ר שהבנייה תניב עשרות מליונים. הבניין כברמשופץ ומורחב ועם מעלית. הועד דוחף ומאיים כי הרווח על הגג יהיה מליונים. הקבלן רוצה להרחיב הדירות ולהוסיף חנייה במקום הגינה. מה זכויות המתנגדים: אנו לא רוצים שינוי הדירה בלי התייעצות איתנו, מי יממן את השינוי הפנימי (הרחבות ריצוף, הזזת קירות וכו') איך אפשר לאסור הרס הגינה? אין לנו שום מחויבות מהקבלן ועוד דורש שכר לאדריכל. מה ניתן לעשות ? (אנו חוששים גם מזיוף חתימות). האם אין גבול לערך העיסקה? תודה

    • תמ"א 38 - התגנדות דיירים
      עו"ד תומר יפת | 06/12/2010 23:06

      רובי שלום, לכל דייר זכות להתנגד לביצוע עסקת תמ"א. יש לבחון בדיוק מהן הטענות ומה הסיכוי שלהם באופן ריאלי. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • פרוט נוסף
        רובי | 06/12/2010 23:32

        תודה, מהן בדיוק הדרכים להתנגדות? איך אפשר לעצור ביעילות? וגם האין גבול להשפעת הבנייה: גם על הגינה, גם בתוך הדירות?

        • תמ"א 38
          עו"ד רונן קגן | 07/12/2010 14:24

          לדעתי הצעד הראשון הינו כינוס אסיפת דיירים כדי להביא לידיעת כל הדיירים את ההתנגדות, לקבל פרטים מלאים על אותו עסקה ואולי למצוא בני ברית להתנגדות. לא ברורה לי העסקה אם הבניין כבר הורחב ושופץ ויש מעלית (האם יש זכויות בניה נוספות?). על פי המתואר על ידך ככל שההשקעה של היזם בבנייה אינה גבוהה, מן הסתם יקל לקבל שיפוץ בתוך הדירות, כמו גם השתתפות בתשלום אדריכל וכיוצב'.

          • חלוקת הרווחים
            רובי | 11/12/2010 09:56

            אנו כבר יודעים מי המתנגדים (מיעוט). העסקה רק לטובת הקבלן כי מתכנן לבנות 2 קומות (8 יח"ד יוקרה בשווי מליונים) בהשקעה נמוכה. לא ידוע על זכויות בנייה נוספות. הזכויות הן לא מתוקף תמ"א 38? מתי בעצם חותמים על העסקה אם אין עדיין תוכניות ברורות מה ייבנה/ייהרס? האם אין עסקה טובה יותר, כגון למכור את הגג בלבד? יש טעם לעו"ד למתנגדים? תודה

            • התנגדות לתמ"א
              עו"ד רונן קגן | 12/12/2010 11:53

              רובי שלום, יש המון משתנים שצריך לשבחון ולשקול בסיטואציה שאתה מתאר ואין שחור ולבן. לדעתי כדאי שתפנו לעו"ד לקבלת יעוץ פרטני במקרה הזה.

        • מימוש תמ"א 38 בצורה עצמאית
          רונן לינג***צונזר ע"י המערכת*** | 28/12/2010 15:04

          מהבחינה העיסקית לדעתי כדאי להציע הצעה נגדית לקבלן אשר מטיבה עם הדיירים. בתנאים שלה מול התנהלות מול קבלן יזם . ע"יי מימוש תמ"א 38 בצורה עצמאית . בהתנהלות זו הרווח חדיירים הוא הרבה יותר גדול ומידת ההשפעה שלהם רבה יותר . אשמח לתת ***צונזר ע"י המערכת***