תמ"א 38 - יעוץ פרטני

  • התייעצות בנוגע לתמ"א 38 :
    bts | 04/12/2010 14:24

    התייעצות בנוגע לתמ"א 38 : בבנין בו יש לי דירה התארגנו מס' דיירים לבצוע פרויקט תמ"א 38. הם בחרו קבלן וחתמו עימו על חוזה. בבנין 16 דירות. 13 חתמו. יש 3 מתנדים ואני ביניהם. אני לא מתנגד עקרונית, אלא שבדקתי את החוזה של הקבלן עם עו"ד מטעמי ששכרתי שמצא שהחוזה לא טוב לדיירים, נדרשים בו תיקונים רבים לצורך הבטחת זכויות הדיירים וכן בדקתי בדרכים נוספות את החוזה והכנתי מסמך של כל התיקונים שצריך. שלחתי את המסמך לעוה"ד של הקבלן והוא השיב שזה תכתיב או שאחתום על החוזה שלהם או שהם כבר יתגברו על ההתנגדות שלי ואין לו כל כוונה לנהל עימי מו"מ. כל זאת למרות שהוא רוצה לבנות דירות חדשות ביותר משליש ממספר הדירות הקיימות ולנצל גם זכויות תב"ע, כלומר הוא צריך 100% הסכמה לכך. כזכור ההצעות לתיקון החוק של ח,כ אורלב ואחרים להקל עם הקבלנים טרם עברו בכנסת. למרות שאומרים שקבלנים בדר"כ נרתעים מלהוציא הוצאות בלי 100% הסכמה הקבלן הזה הגיש בקשה לקבלת היתר בניה בעיריה. נמסר לי טלפונית בעיריה כי אקבל בדואר רשום העתק מהבקשה בתוך זמן קצר. עוה"ד שייצג אותי נשכר לצורך הכנת חוו"ד שניה בלבד ולא לייצוג מלא וכרגע אינו מייצג אותי. מסיבות שונות איני רוצה שהוא ייצג אותי בהמשך. ברור לי שאחרי שהקבלן יקבל היתר בניה אצטרך לנהל משפט נגדו, בהנחה שהחוק יתוקן. לפי החוק הנוכחי הוא צריך 100% הסכמה ולא יוכל לבנות בלי הסכמתי. ההליך הוא תביעה בפני המפקח על המקרקעין. העילות שלי יהיו הדרישות לתיקונים מהותיים בחוזה ,מדובר בחוזה של 42 עמודים ויש צורך ב 98 (!!) תיקונים חלקם מהותיים שנוגעים לרצון שלו למכור דירות ולרשום הערות אזהרה לטובת קוני צד ג' בלי ביטחונות מספיקים ואף משכנתא לטובת בנק שיעניק לו מימון בלי לתת ערבות בנקאית לדיירים,הביטוחים שהוא מציע אינם מספיקים ועוד. אני מעריך שיש לי סיכוי טוב בבימ"ש. אני לא הסרבן הנקמן שנעלב פעם מהדיירים ומנסה לקלקל ,אני לא הסרבן הלא רציונלי שאין לו סיבה ,אני לא הסרבן הסחטן שרוצה לעצמו יותר,הסירוב שלי נובע מכך שאין ערובות מספיקות כלכליות והדבר עלול להסתיים באסון כלכלי לדיירים אם הקבלן יפשוט רגל. מדובר בבנין ישן שהגרים בו אינם מבוססים בלשון המעטה ואסון עבורם יהיה משהו חסר תקנה. יש בחוזה עוד סעיפים מקוממים לטובת הקבלן, איני יכול לפרט הכל. השאלות שלי: 1. המקום לטענות משפטיות הוא אצל המפקח על המקרקעין ולא בועדה לתיכנון ובניה. בכל זאת כשאקבל את העתק הבקשה, האם כדאי לי לבדוק אותה מול מהנדס ? היש עילה להגיש התנגדות בועדה לתיכנון ובניה ? ב. כרגע אין לי עו"ד. האם אני צריך כבר עכשיו עו"ד שייצג אותי או רק כשיהיה היתר בניה ומשפט במושט ? ג. כמה אמור לעלות לי משפט נגד קבלן על תמ"א 38 בפני המפקח על המקרקעין ? מהו טווח המחירים הסביר הממוצע ? ד. כיצד לבחור עו,ד מתאים ? איך להכין רשימה של כמה עו"ד מתאימים ולבחור אחד מתוכם ? ה. האם מנהל מקרקעי ישראל נוהג לגבות דמי היתר בגין אישור תמ"א 38 ? המייל שלי: ***צונזר ע"י המערכת***

    • תמ"א 38 - יעוץ פרטני
      עו"ד תומר יפת | 06/12/2010 23:05

      שלום רב, הפניה מפורטת ביותר ומעלה שאלות רבות פרטניות ואינה מתאימה למענה במסגרת הפורום. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

    • ליטיגציה
      עו"ד רונן קגן | 07/12/2010 14:18

      צודק עו"ד תומר יפת. פנייתך מצריכה ייעוץ פרטני. באופן עקרוני ניתן לנקוט בהליכים שונים אבל לקחת בחשבון שבהנחה שהדיירים היו מיוצגים לצורך ההסכם, כנראה שיהיה קושי לא קל להצליח בהם. אני מניח שהדרך הנכונה הינה בכל זאת לנהל מו"מ עם היזם על הנושאים הקריטיים יותר, שכן על אף ההתנהלות שאתה מתאר קיים לו אינטרס להגיע עמך להסכמה. לגבי מינהל מקרקעי ישראל - מנסיוני לגבי פרוייקט מסויים - המינהל לא גבה דמי היתר מבעלי דירות שהיוונו את זכויותיהם.

    • תמ"א 38 במימוש עצמי
      רונן לינג***צונזר ע"י המערכת*** | 28/12/2010 15:10

      נשמע מצב מאוד לא סמפטי . אני חושב לטובת כל הדיירים כדאי לכם לשקול ברצינות מימוש תמ"א 38 במימוש עצמי ( עם מנהל פרויקט תמ"א ) כאשר רמת הסיכון שלכם מינימלית ויש לכם ערביות בנקאית לפרויקט . ***צונזר ע"י המערכת***