הצורך בעו"ד

  • תמ"א 38
    רונית | 29/11/2010 22:57

    רציתי לדעת האם מקובל שהיזם של התמ"א (שמקשר את השכנים מול הקבלן) הוא עו"ד והוא זה שגם עושה את החוזים של השכנים מול הקבלן. על פניו נראה כי החוזה לטובתנו אבל הוא מקבל את השכר מהקבלן. מה הדין? האם זה מקובל?

    • הצורך בעו"ד
      עו"ד רונן קגן | 30/11/2010 01:05

      הסכם תמ"א 38 הינו הסכם מורכב שדורש הגנה לא מועטה על בעלי הדירות - קביעת הזכויות המועברות, בטחונות, שעבודים, התנהלות באתר הבנייה ועוד ועוד. אם את מצויה בעיצומה של עסקה, אני מניח שיקל עליך להבין את הצורך בעו"ד לאחר שתקבלי טיוטת הסכם מהקבלן. מנסיוני, הסכם בו יוצגו הדיירים על ידי עו"ד בעל נסיון בתחום אינו דומה לטיוטה הראשונית של ההסכם עליו מבקש להחתים הקבלן את הדיירים ומכך נוע שהאינטרסים של הדיירים יעוגנו ויוגנו כהלכה.

      • תמ"א 38 - ייצוג על ידי עוה"ד של הדיירים
        עו"ד תומר יפת | 30/11/2010 17:10

        רונית שלום, מצטרף בהחלט לדבריו של עו"ד קגן. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • תמ"א 38
        רונית | 30/11/2010 19:56

        עו"ד קוגן אני מודה לך על תשובתך.רציתי לקבל הבהרה, אם אפשר, לגבי נקודה שלא ברורה לי. העו"ד שעורך את ההסכמים עבורנו הוא גם היזם שקישר בינינו לבין הקבלן. בנוסף, הוא עורך את ההסכמים כביכול לייצג אותנו בזמן שאת כסף הוא יקבל מהקבלן. האם דבר שכזה נהוג בקרב עו"ד? האם לא כדאי לבקש שעו"ד אחר ייצג אותנו, מישהו שנשלם ממיטב כספנו ואז נהיה שקטים יותר?אודה לתשובתך

        • עו"ד מטעם הדיירים
          עו"ד רונן קגן | 01/12/2010 08:04

          כמו שכתבתי, מקובל כיום שהקבלן יישא בשכר טרחת עורך הדין מטעם הדיירים. הדבר נובע מסיבות שונות ובעיקרן, לדעתי, שלקבלן קל להעמיס את העלות על עלות הפרוייקט הכוללת ולקדם את ההתקשרות עם הדיירים במקום להמתין לעיתים חודשים ארוכים עד לאיסוף הסכומים הנדרשים על ידי הדיירים. יחד עם זאת, תמיד חשוב שיהי לכם אמון מלא בעורך הדין, שהרי מדובר בדר"כ ברכוש היקר ביותר (כספית כמובן) שיש לנו. לא נתקלתי במקרה שבו הדיירים לא יכלו לבחור את עורך הדין שלהם.