שלום ידידי, הרשה לי לחדד ולדייק את דבריך

  • שם המשחק הוא כסף.העמידו את היזם במבחן.
    אביב | 22/11/2010 13:58

    קודם כל לנהל אתו משא ומתן על אופציה של רכישת כל הדירות שיבנה מעל עם כמובן מפרט טכני שתכינו ועם המחיר שהוא ינקוב לכו למומחים בתחום יחד עם פירוט ההשקעה של היזם ל"חיזוק המבנה" ואז תבינו מי יוצא נשכר יותר כמובן לאחר שתדעו כמה שווה דירתכם אחרי השידרוג.ואולי תשקלו אז לשכור קבלן שיבצע זאת מטעמכם כמובן בפיקוח מלא של מומחים לדבר.במקרה שלי הבאתי את אחד מכותבי התמ"א 38 (גימלאי של הטכניון) שאת הדרך שבה התווה לחיזוק אמיתי של הביניין נגד ר"א אף יזם לא הסכים לבצע.זה נכון שחדר מדרגות ,מקלט ואף פיר מעלית מהווים חיזוק רציני למבנה,אבל.אם הם בחציו האחד של הבנין ובחציו האחר הוא עומד על עמודים ותתרחש רעידה אדמה לא בקוו ישר אתן אלא בקוו מקביל .החלק שעל העמודים יקרוס בוודאות. הכיוון לדברי המומחה במקרה שלי הוא בהשקעה לא זולה בבניית קירות בטון עם יסודות "עומדים"בקומת המסד(עמודים) במידה ומטרת הדיירים באמת להתגונן מרעידת אדמה ולא למטרת שידרוג מחיר הדירה שאינני מזלזל בו והוא לרוב האינטרס של משקיעים ולא כאלה שגרים פיזית בדירה וביום הדין לא אותם ולא את ילדיהם יצטרכו לחלץ מבין ההריסות.

    • שלום ידידי, הרשה לי לחדד ולדייק את דבריך
      ****8 | 22/11/2010 20:06

      חיזוק הבניין לפי תמ"א 38 אינו תלוי ברצון הטוב של היזם החיזוק עובר אישור של קונסטרוקטור בלתי תלוי וחייב להיות רציני ואמיתי כנגד רעידות אדמה, אחרת לא יקבל אישור נשמח לענות על כל עניין נוסף בנושא תמ"א 38, *****

      • תמ"א 38 - חיזוק הבניין
        עו"ד תומר יפת | 25/11/2010 08:40

        מצטרף לעמדה הקובעת כי חיזוק המבנה נעשה בהתאם לתקנים מקצועיים שמאושרים על ידי הוועדה המקומית לאחר חוות דעת קונסטרוקטור. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38