לא לחתום

  • תמ"א 38 בבניין
    שרה | 18/11/2010 21:33

    שלום, אני בעלת דירה בבניין בו 12 דירות. ביררנו מול יזמים על תמ"א 38 ונבחר יזם. עכשיו הוא נותן לנו חוזה לחתום עליו ולא נראה לי הגיוני לחתום על חוזה כשאין עוד אישורי עירייה. אני מפצירה בדיירים שעלינו לקחת עו"ד משלנו אך חלקם קצת שאננים ואומרים שלא מעוניינים לשלם עוד כסף לעו"ד. האם אנו יכולים לדרוש מהיזם לשלם על עו"ד משלנו? האם אנו יכולים לבקש שישלם על פקח בנייה מטעמנו? האם נכון מהיזם לבקש מאיתנו בחוזה שהדירה תהיה נקיה מכל משכון/משכנתא וכו', הרי כמעט כל הדירות הן עם משכנתא? אודה על הכוונה בנושא היות והוועד של הבניין לוחץ לחתום - ואני לא קונה חתול בשק!

    • לא לחתום
      עידן | 19/11/2010 10:35

      בשום אופן אל תחתמו על הסכם כזה. קחו עו"ד, שמאי ומפקח בניה מטעמכם, ושלמו להם. אם התשלום יבוא מהיזם, העבודה שיעשה עבורכם תהיה בהתאם. גם על תתפתו לקחת עו"ד זול, כי העו"ד של היזם יעשה ממנו קציצות. יש עורכי דין בודדים בארץ שמתמצאים בתחום.

      • מצטרף לדעת עידן אך מוסיף
        עו"ד טל דור | 19/11/2010 13:22

        אכן רצוי מאוד לקחת עו"ד מטעמכם. מנגד הדבר מקובל בתחום זה שהיזם מממן את עלות שכר טרחת העו"ד שמטעמכם. בכל מקרה הנאמנות של העו"ד הינה כלפי הלקוח ולא כלפי היזם. גם מפקח שתבחרו לעיתוים ממומן ע"י היזם (אם כי אל תמיד). בנוגע לחתימה על ההסכם בטרם אישור העיריה הרי שאף דבר זה מקובל כי על היזם להכין תוכניות הכרוכות בין היתר בבדיקות קרקע והעסקת מודד והכנת מפרט. רק לאחר מכן התוכניות מוגשות לעיריה. זה לא אומר שאתם צריכים לחתום על ההסכם לפני שעו"ד ומפקח מטעמכם בדקו את ההסכם והתוכניות והעירו את הערותיהם. אם אתם חוששים ניתן לבצע זאת באופן שהיזם ישלם לנציגי הבניין את עלות שכ"ט שידרוש עו"ד ו/או מפקח בניה מטעמכם והם יעבירו את התשלום לעו"ד ולמפקח. מנגד סביר שהיזם לא יסכים לעשות זאת בטרם שיש לו הסכם חתום. ניתן לעגן זאת במסגרת ההסכם וכן להתחייב בפני העו"ד והמפקח בהסכמים איתם שהתשלום יבוצע לאחר קבלת התשלום מהיזם. לגבי מקרה בו היזם מסרב לממן את מפקח הבניה, יש לערוך עימו הסכם בו התשלום יהיה תחילה רק עבור בדיקת התוכניות ואם העיריה תאשר אותן אז זה יכלול גם מס' בדיקות בשטח בעת הבניה.מקווה שסייעתי.

        • תמ"א 38 - חתימה על הסכם תמ"א
          עו"ד תומר יפת | 25/11/2010 08:28

          שלום רב, איני מכיר ולו מקרה אחד שבו נחתם הסכם ללא עו"ד. בכל ההסכמים בהם אני מייצג לעולם היזם ישלם את שכ"ט עוה"ד וגם את שכרו של המפקח. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

          • תודה רבה על תשובותיכם - המלצה ושאלות נוספות
            שרה | 04/12/2010 21:53

            שלום, תודה רבה על התשובות. ובכן לאחר שהפצרתי כי צריך לקחת עו"ד, השתכנעו בוועד כי באמת צריך אך כמובן לא לקחו את מי שהמליצו לי עליהם והביאו עו"ד בשם יגאל רוזנקרנץ מת"א. האם מוכר לכם השם? נערכה עימו שיחה ואמר שהוא דיבר עם הקבלן והקבלן הסכים לשלם לו. בנוסף לגבי מפקח הקבלן אמר שהוא לא ישלם פעמיים ואמר שהוא מוכן שנביא מפקח משלנו והוא ישלם לו. אבל יהיה רק מפקח אחד. האם זה בסדר? האם בזמן הבנייה מגיעים גם מפקחים מטעם העיריה לבדוק? האם אני שדירתי היא קומה 1 מבין 3 קומות יכולה לדרוש גם מרפסת בחינם, הרי דירתי היא הכי יקרה בבניין ואחרי השיפוץ היא תהיה הכי זולה ובעלי הדירות הגבוהות יהפכו ליקרות יותר.