תמ"א 38 - בניית דירה בקומת הקרקע

  • פיצוי על בנייה עצמאית
    ח | 18/11/2010 08:26

    בכוונתי לבנות לדירתי בקומת הקרקע ממ"ד ןתוספת בנייה,האם אם לאחר זמן יבוצע בכל זאת תמ"א 38 בבניין אהיה זכאי על פיצוי בגין הבנייה שנעשתה בצורה עצמאית

    • תמ"א 38 - בניית דירה בקומת הקרקע
      עו"ד תומר יפת | 25/11/2010 08:26

      שלום רב, איני מבין מדוע יהיה מגיע פיצוי כל שהוא אך מדובר בכל מקרה בעניין מסחרי שנתון למו"מ מול היזם הקונקרטי שירצה לבצע את הפרוייקט. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

      • הבהרה לשאלה
        ח | 01/12/2010 09:46

        אני מחדד את השאלה האם יכול להיות מצב שאני אבנה ממד ותוספת שמגיע לי מכוח תב"ע ואח"כ יחליטו שאר השכנים לפנות ליזם לבנות לפי התמ"א 38 כך שיצא שהם יקבלו תוספת בחינם בזמן שאני שילמתי עליה מכספי.

        • בהחלט ! ולא רק זה...
          צחי | 24/02/2013 12:46

          אם שאר הדיירים יפעלו במסגרת תמ"א 38, סביר להניח שהקבלן ישלם עבורם מס שבח/היטל השבחה (ככל ויהיה- תלוי בעירייה וכו'), וייתכן שמהדיירים ייחסכו תשלומים נוספים, שאולי יחולו עליך אם לא תפעל במסגרת תמ"א 38... שלא לדבר על העובדה שאתה הולך "לגור באתר בניה" פעמיים- פעם אחת בגין עבודות הבניה אצלך, ופעם שנייה בגין העבודות של שאר הדירות בבניין... אתה אתה רוצה לבצע כבר בניה אצלך, והבניין שלך עומד בתנאים- תנסה לרתום את הבניין למהלך- יחד תוכלו לקבל הטבות מיזמים, אשר לא תוכלו להשיג אם תהיו בודדים... צחי.