תמ"א 38 - דייר מתנגד

  • תמ"א - סוקולוב
    אביעד קינן | 30/10/2010 19:26

    שלום, מספר שאלות לגבי בניין בו וועד הבית התניע פעילות תמ"א. הדירה אשר בבעלותי הינה להשקעה ולאחר שיקולים הגעתי למסקנה כי באופן אישי אין לי תרומה מהמהלך. מתנגדים ואינם חתומים על הסכמה 2 מתוך 12. אני מבין כי קיים רוב ומשלים עם העובדה, זכות הרוב. (אשמח לדעת שאני טועה). עקב התנגדותי, וועד הבית מידר אותי מכל אינפורמציה, החוזה שהוצג לי השתנה, וכן הקבלן אשר לעניות דעתי לא בוצעה עליו בדיקה מקיפה נכנס לסיכון כלכלי גבוה (בניית קומה אחת בלבד). כעבור זמן קיבלתי מהוועדה המקומית זימון לדיון התנגדויות. את הבעת ההתנגדות התכנונית אציג בוועדה. השאלות: 1. האם עקב התנגדות למהלך אין מחוייבות של וועד הבית לשתף גם את הדיירים המתנגדים ? מה נדרש לעשות במצב זה של חוסר שיתוף/ הסתרה ? 2. בהמשך לשאלה לעיל, כאמור לא נעשית בדיקה מקיפה על הקבלן, וכמו כן לקבלן זכות לקומה אחת בלבד, כך שנכנס לסיכון כלכלי. מהי הדרך לבטח את עצמי במקרה של נפילת קבלן וכנגזרת מכך העלויות אשר יושתו על הדיירים ? לעזרתכם אודה, אביעד.

    • תמ"א 38 - דייר מתנגד
      עו"ד תומר יפת | 31/10/2010 06:01

      אביעד שלום, כבעלים של דירה זכותך לקבל את מלא החומר גם אם אתה מתנגד. לגבי ביטוח - איני מכיר חברת ביטוח שמבטחת מפני סיכון שכזה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

    • ישנם מס' ביטחונות
      עו"ד טל דור | 02/11/2010 00:54

      ראשית צודק חברי שאומר שחובה על הדיירים לעדכן אותך ולהמציא לך את כל החומר שנחתם גם אם זה ללא הסכמתך וזכותך לדרוש ולקבלו. לעניין הביטחונות אם זה עוגן בהסכם אז דבר מקובל הוא בטחונות ע"י ערבות בנקאית לביצוע שקטנה בהתאם להתקדמות שלבי הבניה. בנוסף ניתן לדרוש את החתמת בעלי החברה היזמית על ערבות אישית וכן לעגן "קנסות" על איחורים ואף לקבוע מנגנון שבמקרה בו לא תתבצע עבודה במשך מס' ימים רצוף שאינו כולל חגים ושבתות, אז ההסכם ייחשב כמופר וניתן יהיה לחלט את הערבות. היות והדיירים אינם משלמים אז קבלן אחר ישמח לקבל פרוייקט שחלק מהעבודה כבר בוצעה והדיירים יהנו מכספי הערבות כפיצוי בגין העיכוב. בכל מקרה יש לעגן כל זאת בהסכם מראש וכן לקבוע כי הדירות הנוספות לא יימכרו בטרם שיבוצע שלב החיזוק של המבנה ובניית םיר המעלית. אם כל זאת לא בוצע בהסכם אז לא ניתן לקבל עכשיו בטחון. בכל מקרה לא ציינת היכן יבוצע הפרוייקט וכמה דירות יתווספו. יכול להיות שתוספת של ארבע דירות גג יהיה מספיק לקבלן בוודאי באזור יקר ואפילו באזור פחות יקר אם הוא מבצע זאת במס' בנינים באותו האזור. בקשר להתנגדות דע לך כי אם היא תדחה את ה עלול להיות מחוייב בהוצאות ההליך אצל רשם הבתים המשותפים שהינו כשופט/רשם בית משפט. אם יש לך סיבות התנגדות שיתקבלו אז יכול להיות שתוכל לעצור את הפרוייקט ואף לזכות בהוצאות ההליך אך זה מצומצם למקרים בודדים ומיוחדים. אני מקווה שסייעתי לך למרות אוך התגובה.

      • תודה על תשובתכם
        אביעד קינן | 02/11/2010 21:44

        תומר וטל, תודה רבה על תשובתכם. טל, שאלה לגבי תשובתך בנושא התנגדות. ההתנגדות הינה מול הוועדה בהיבטים תכנוניים בלבד. האם גם כאן רלוונטי רשם הבתים המשותפים ? לגבי הזכויות הקנייניות, אני מתלבט מתי התזמון הנכון לפעול בעניין. מספר דיירים מקבלים הרחבות ואחרים נשארים ללא כלום, זאת ללא התייחסות לפיצויים בגין שימוש בשטח המשותף. אשמח לדעתך בעניין. לגבי התנהלות הוועד, אני נוטה שלא לנקוט פעילות כזו או אחרת. אין הכוונה לפגוע באיש למרות ההתנהלות הלקויה והנבזית כלפיי. אני זוקף אותה לחוסר ידע של בעליי העניין. למרות זאת אני עדיין מעוניין לשמור על זכויותיי. ושוב, תודה רבה, אביעד

        • תשובה לאביעד
          עו"ד טל דור | 15/11/2010 18:32

          צר לי על העיכוב שחל במתן התשובה בשל העדרותי מהארץ. לשאלתך אכן אין נפקות מהי סיבת התנגדותך לתוכנית. רשם הבתים המשותפים הוא בדרגת שופט שלום והוא שדן בתנגדויות השונות לתוכנית. אם הוא ימצא שסיבת ההתנגדות מוצדקת אז הוא יעצור את ההליך אך במרבית המקרים ההתנגדויות נדחות מתוך מטרה לקדם את נושא חיזוק הבניינים נגד רעידות אדמה המכונה תמ"א 38 שהינה תוכנית ממשלתית. תוכל אתה לנסות לנקוט הליכים אם קיימת הפליה בתמורה הניתנת או בשל בעיות תכנוניות וגם העיריה יכולה להוות גורם במינהל ההנדסה בטרם שיאושרו התוכניות על ידי הועדה המקומית. מקווה שסייעתי לך בתשובתי. עו"ד טל דור