תמ"א 38 - התנגדות של דייר

  • אני נדרש לחתום על חוזה תמ"א 38
    חגי | 08/10/2010 06:08

    אני נדרש לחתום על חוזה תמ"א 38 12 דיירים חתמו, 4 מתנגדים. אני במתנגדים. ההתנגדות שלי אינה עקרונית, אלא שאני רוצה תיקונים בחוזה. עוה"ד של הקבלן ועו"ד של הדיירים, אשר מונה ע"י הקבלן ומקבל שכרו מהם עשו יד אחת להשיב לי באגרסיביות, אין לך ברירה אלא לחתום, לא נסכים לתיקונים בחוזה לפי דרישתך. קיבלתי חוו"ד שניה על החוזה מעו"ד ששכרתי לצורך הענין והוא באמת אוביקטיבי שנתן לי רשימה של עשרות תיקונים שנדרשים בחוזה ,חלקם מהותיים. הדבר ההכי מרכזי: בחוזה אנחנו נדרשים להסכים לרישום שיעבוד על היחידה הרישומית החדשה הזמנית שתכלול חלק מהרכוש המשותף כולל הגג, לעומת זאת ערבות הביצוע, הערבות הבנקאית, היא בשווי 20% משווי העבודות שייעשו לטובת הדיירים ( בנית הממדים וחיזוק מפני רעידות ומעלית ושיפוץ חזית הבנין) ואני אומר בהגיון פשוט, אם הקבלן פושט רגל באמצע העבודות, אני נשאר עם שלד של ממ"ד באמצע בניה, הגג כבר שייך לבנק שיגבה את חוב הקבלן מזה, אין לי דרך אפילו להציע לקבלן אחר שיקח את הגג וזכויות הבניה בתמורה להשלמת הדברים שהובטחו לדיירים. אני דורש ערבות בנקאית על מלוא שווי העבודות, שהסיכון הכלכלי הכרוך בעיסקה לא יפול על הדיירים, עוה"ד של הקבלן ושל רוב הדיירים ( אני לא חתמתי לו על ייפוי כח) אומרים לי בטון תוקפני ,מזלזל ויהיר שדעתי לא מענינת אותם, כי לפי החוק הם יכולים להוציא היתר בניה ואז להגיש תביעה נגדי למפקח על בתים משותפים ולכפות עלי לחתום. אני עניתי להם שדייר סרבן מטעמים לא רציונליים או סחטן באמת צפוי להפסיד במשפט, אבל אם אציג בביהמ"ש חוו"ד של עו"ד בכיר שמדובר בחוזה דרקוני נגד הדיירים שמסכן את רכושם וזכויותיהם ומטיל עליהם את הסיכון הכלכלי הכרוך במימון העיסקה, אני אזכה במשפט. מה דעתכם ? האם יש תקדימים בנושא? היתכן שיפסקו נגד דייר שלא מתנגד עקרונית אלא רוצה רק הגנות ובטוחות יותר טובות בחוזה ?

    • תמ"א 38 - התנגדות של דייר
      עו"ד תומר יפת | 11/10/2010 11:26

      שלום רב, שאלת שאלה ארוכה ומורכבת. עשית בחוכמה שפנית לייעוץ פרטני. לצערי, אין אפשרות להשיב בפירוט במסגרת הפורום שכן הנושא הוא מורכב. בקצרה רק אומר כי מובנת לי דאגתך אך ישנו איזון במובן זה שגם הבנק כאשר ירצה לממש את הגג צריך להיות מחוייב לבצע את כל התחייבויות היזם לרבות השלמת החיזוקים הממדים וכו'. זה נותן פיתרון לבעיה הכנסת סעיף שמחייבת את היזם לרשום שיעבוד רק בתנאי זה. זה פיתרון אחד אפשרי בלבד. אפשר אולי לחשוב על עוד כמה פיתרונות שיתנו מענה לצרכים השונים של הצדדים. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38