תלוי באיזה עיר

  • היכן ניתן לברר כמה קומות מותר להוסיף לבניין
    מרינה | 04/10/2010 08:39

    שלנו במסגרת התמ"א. האם אנחנו יכולים להחליט על מספר קומות או שהעירייה מחליטה? האם יש הגבלות : כגון חייבים ממ"ד או חניה - איפה אפשר לקרוא לגבי התנאים של הקבלנים... תודה

    • תלוי באיזה עיר
      יקי יצחקי | 04/10/2010 09:03

      מרינה שלום! לא ציינת באיזו עיר מדובר. יש ערים שמאשרות קומה אחת בלבד ויש ערים שמאפשרות יותר. יש ערים שמחייבות בניית מקומות חניה ויש ערים שמסתפקות בתשלום כופר חנייה. אין חובה לבנות ממד.

      • תודה על התשובה, מדובר בחולון, היכן ניתן לברר את כל
        מרינה | 04/10/2010 09:45

        התנאים האלה? ועוד שאלה כמה זמן בממוצע לוקח מרגע שהדיירים מסכימים למשל ועד שכל הסיפור נגמר כולל הבניה? ועוד אחת בבקשה- האם לדיירי הבניין יש זכות ראשונים לקניית דירות שעתידות להיבנות? תודה

        • תמ"א חולון
          עו"ד שלומי עקירב | 05/10/2010 10:09

          עיריית חולון מתירה בניה של יותר מקומה אחת. לגבי זמנים זה משתנה בין בנין לבנין, לא רק בשל זמן הבניה אלא גם בשל העובדה שהיזם צריך לעבור קודם לקבל היתר בניה וכו'... לגבי זכות הראשונים, זהו פרט מסחרי שנתון למו"מ אולם לרוב ניתן להכניס סעיף שכזה בהסכם ללא קושי מיוחד.

          • תמ"א 38 - בניה של יותר מקומה אחת בחולון
            עו"ד תומר יפת | 06/10/2010 23:06

            מרינה שלום, יתכן שעו"ד עקירב מתייחס בתשובתו לחדר היציאה על הגג שניתן להוסיף מעבר לקומה אחת. מעבר לזה לא ידוע לי שעריית חולון מאפשרת נכון להיות יותר מקומה אחת במסגרת התמ"א למעט במקרים חריגים. אפשר לנייד זכויות מהקומה התחתונה. זו אפשרות נוספת. בקיצור, מדובר בעניין מורכב שדורש בחינה מקצועית וספצפית. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38