תמ"א 38 - התנגדות תכנונית

  • התנגדות תכנונית
    אביב | 04/08/2010 11:21

    הבנין שלנו מעוניין להתחיל ביישום תמ"א 38 (נכון להיום בתוספת תב"ע עירוני) וכבר קיימנו פגישות דיירים ופגישה עם הקבלן. מדובר בעצם בשני בניינים מחוברים (כניסות נפרדות), 3 קומות, 12 דירות בבנין (סה"כ 24), כאשר 6 דירות מתוך ה- 24 הינן הדירות המחוברות בקיר המשותף. תמורת תוספת של 2 קומות (קומה שנייה לפי שינוי תב"ע,סה"כ 16 דירות נוספות) מציע הקבלן (הצעה ראשונית לפני כניסה למו"מ...) בין היתר גם בניית ממ"ד. המבנה התכנוני של הבניין (במצב הקיים) הינו כזה שכנראה כל תוספת של ממ"ד תגרום לכך שהדירות המחוברות יסבלו מחסימה מהותית של אויר ואור. מדובר בחסימה של החלונות בשני חדרי שינה + חלון המטבח, ברמה של בניית קירות במרחק של מטרים ספורים מהחלונות ויצירת מעין "פיר". פגיעה מהותית מהמצב הנוכחי שיש זרימת אויר ונוף. לפי מה שהקבל טוען ניתן לבנות ממ"ד לכל הדירות או לא לבנות בכלל לאף דירה. מן הסתם 6 הדירות המחוברות הן מיעוט (רק 25%). האם שאר הדיירים יכולים לכפות עלינו את בניית הממ"דים, גם בפגיעה מהותית מאוד באיכות החיים שלנו. אציין שבעקרון אין לנו התנגדות לביצוע תמ"א 38 - אלא אנו מעוניינים בביצוע (חיזוק הבניין, מרפסות שמש, מחסני ושיפוץ כללי) ללא תוספת הממ"ד. כמו כן, אציין שהקבלן לא מוכן לספק לנו הדגמה של התוכנית (אלא רק מפרט) לפני שנחתום איתו על הסכם. האם תב"א מצריך הסכמה של 100% (וזה משהו שיכול להגן על המיעוט). ומה יהיה מצבנו כאשר החוק בתמ"א 38 ישתנה ויותיר רוב של 51% ובניית יותר מקומה אחת. תודה מראש.

    • תמ"א 38 - התנגדות תכנונית
      עו"ד תומר יפת | 08/08/2010 01:42

      אביב שלום, שאלת שאלות רבות. אתם בשלב מתקדם יחסית. הפורום כבר לא יכול להוות מענה. אתם זקוקים לדעתי לייעוץ פרטני. בהצלחה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38