פינוי בינוי?

  • סירוב דייר לתמ"א 38
    נורית | 07/07/2010 06:59

    שלום רב, אני גרה בבנין בן 2.5 קומות, והוא בעל 2 כניסות, כ - 16 דיירים, ועד הבית בכניסה שלי מתנגדת נחרצות, בטענה שהיא מעדיפה שיהיה פינוי ביוני, אך בבניין שלנו לא יהיה פינוי ולא בינוי, היא טוענת גם שאין טעם לשפץ מבחוץ כשהדירה שלה מבפנים ישנה, יתרה מכך מרוב שהיא פוחדת מהת"א 38 היא עוברת מדלת לדלת ומשכנעת את הדיירים להמתין לפינוי בינוי. בעוד כשבועיים הוזמנו לפגישה עם יזם , רציתי לדעת כמה דיירים יכולים לסרב ועדיין התכנית תצא לפועל? ואם התכנית יוצאת לדרך מה קורה עם הדיירים שלא הסכימו? מדלגים עליהם או בונים להם עוד חדר ללא הסכמתם?

    • פינוי בינוי?
      יקי | 12/07/2010 10:21

      תנאי ראשוני בפינוי בינוי הוא שלפחות 24 דירות מתפנות. בבנין שלכם יש רק 16 דירות. אים אתם לא מצליחים להתארגן להחלטה משותפת בבנין שלכם איך תצליחו לאחד עוד בנינים?

    • תמ"א 38 - סירוב דייר לביצוע תמ"א 38
      עו"ד תומר יפת | 13/07/2010 23:02

      נורית שלום, התוכנית קובעת כי רוב של 66% הנו מספק. אם יש דייר מתנגד לא ניתן לבנות לו חדר נוסף בניגוד לרצונו. ניתן לחזק את המבנה באמצעות תוספת של ממ"ד אך לא יהיה חיבור בן הממ"ד בקומה שלו לבין הדירה שלו. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38