חוזה?

  • שאלות בקשר להצעה לפי תמ"א 38 בכפ"ס שקיבלתי:
    ח. | 29/06/2010 08:29

    יש לי דירה בבנין בכפ"ס ומס' דיירים יצרו קשר עם יזם ובאמצעות עו"ד הכינו חוזה לענין תמ"א 38 שהם רוצים שאחתום. שאלותי: א. מדובר בבנין מסוג "רכבת"( בנין מוארך של 4 קומות) בכפ"ס,2 כניסות 8 דירות בכל כניסה, סה"כ 16 דירות. הקבלן לפי החוזה מאמין שהעיריה תאשר עוד 12 דירות, שזה עוד 3 קומות, האם יש בכלל סיכוי שלפי תמ"א+תב"ע יאשרו לכזה בנין עוד 3 קומות? ב. במידה והעיריה תאשר רק עוד 1 קומה או 2 קומות, האם הפרויקט עדיין כלכלי ? היזם מתכוון לחזק הבנין + להוסיף מאחור לכל דירה ממ"ד + מרפסת שמש בשטח של (שניהם כ 20-22 מ"ר) + מעלית+ שיפוץ חזית הבנין ולהוסיף 3 קומות שהוא מאמין שהעיריה תאשר.. ג. אני חושב שאסור לאפשר ליזם לרשום הערת אזהרה על הגג לטובת צד ג' ( קוני הדירות על הגג) לפני שקיבל היתר בניה סופי. צודק ? ד. מה צריך להיות היחס בין הערבות הבנקאית, ערבות הביצוע שעל הדיירים לקבל לבין שווי העבודות ?

    • חוזה?
      אבי | 29/06/2010 09:08

      הואיל ותשלח את הקובץ של החוזה על מנת שנבדוק לעומק

      • תמ"א 38 - חתימת הסכם עם יזם
        עו"ד תומר יפת | 05/07/2010 07:18

        שלום רב, אתם חייבים עו"ד שייצג את הדיירים מול היזם ויבדוק את כל השאלות שהעלת לרבות נושא הבטחונות. מעבר לכך, ככל שנחתם הסכם המניח את דעת שני הצדדים היזם בהחלט זכאי לרשום הערת אזהרה מתאימה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38