תמ"א 38 - התנגדות דיירים

  • תמ"א- 38 אני לא מעוניינת! מקפיצה הודעה
    ילריה | 23/06/2010 19:40

    אני מבקשת עזרה נוספת. עניתם לי: התמ"א קובעת כי רוב של 66% מספיק לצורך ביצוע עבודות התמ"א כיוון שבמקביל לזכות שלך לשקט לדיירים האחרים יש זכות לבניין שיכול לעמוד ברעידות אדמה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38 האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על תודה על התשובה ,אבל.... ילריה20/06/2010 19:42 תודה על תשובתך . קשה לי לקבל אותה.יש לקבוע חוקים לעתיד ולא על רכישה של העבר. החל מהיום כל מי ש..... לו הייתי יודעת שיתקבל חוק זה אפשר שלא הייתי מעוניינת לגור בבית משותף.שילמתי ממיטב כספי (שהתקבל מעבודה קשה!) , אנחנו משלמים מס הכנסה ושאר מיסים יפה וקבוע. מי שאין לו את הסכום הדרוש שיעזר בגורמים המתאימים. כפי שנעזרים בעניינים אחרים - יש לשכות מתאימות לעזרה לפי קריטריונים שנקבעו - יש הנעזרים בהם . בבניין שלי יכולים לשלם על חיזוק(ניתן , בודאי, לבדוק זאת) -הדיירים פשוט רוצים להרויח שטח ללא תשלום נוסף.הכלל הם נהנים ואני לא חסרה - לא מתאים כאן. הם נהנים ואני מפסידה! איך אפשר למנוע את ביצוע הבנייה בבניין שלי? אני הרי מוכנה לשלם על חיזוק רק שלא יבנו לי דירות נוספות בבניין. חיים כהן ז"ל אמר שיש לפרש את החוק באנושיות וכך עשה. מחכה לתשובתך המלומדת. תודה רבה

    • תמ"א 38 - התנגדות דיירים
      עו"ד תומר יפת | 27/06/2010 04:22

      ילריה שלום, אפשר לראות זאת גם מהכיוון שאותו את הצגת. זה לגיטימי. אז ישנה בעיה לחייב אנשים לשלם על עבודות החיזוק. גם זו פגיעה בזכות הקניין. המחוקק מכל מקום, בחר בדרך הקבועה היום לפיה ברוב של 66% ניתן לבצע את עבודות החיזוק. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38