תמ"א 38 - זה נהנה וזה אינו חסר

  • תמ"א 38 -מספר דירות
    אייל | 31/05/2010 10:33

    שלום, 1.בבניין שלנו החתימו כמעט את כל הדיירים על הסכמה עקרונית להוספת 6 דירות לבניין. כשבררתי לגבי פרוייקטים נוספים בעיר , מצאתי ששם מוסיפים רק 3 -4 דירות(לופטים/דופלקסים) אבל עדיין מדובר במספר קטן יותר של דירות וזה משמעותי לאור בעיות החנייה שקיימות באזור. בתור דייר שאינו מהוועד, לא ראיתי הצעה של חברה אחרת והנוכחית לוחצת על הדיירים שטרם חתמו. האם קיימים חוקים/תקנות לגבי מספר דירות שניתן לבנות או שהנושא פרוץ? הרי ברור שהיזם רוצה למקסם רווחים, הבעיה שזה בא על חשבוננו. 2. האם מקובל שהיזם ישלם עבור מפקח בנייה מטעם הדיירים שידאג לאינטרסים שלנו? ידוע לי שהוא אמור לשלם עבור עורך דין אבל אני שואל לגבי פיקוח בשטח ולא על הנייר.

    • תמ"א 38 - זה נהנה וזה אינו חסר
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 02/06/2010 21:18

      תמ"א 38 הינה תוכנית מתאר ארצית לעידוד חיזוק מבנים ולמניעת נזק ו/או למזעור הנזק בעת רעידות אדמה. ביצוע התמ"א כפוף לחוקי התכנון והבניה והללו משתנים בין עיר לעיר וכך גם אחוזי הבניה ותצורתם. לשון אחר: לעיתים מוסיפים קומה לבניין ו/או שתי קומות בתמורה לשיפוץ הבניין. לעיתים בונים מעלית לדיירים. לעיתים מוסיפים קומת קרקע ו/או קומת מחסנים וכיו"ב ובהתאם לתוכניות ולהסכמות. בתמ"א 38, זה - הדיירים - נהנה וזה - היזם - אינו חסר. כולם מרוויחים כולל העיריה שמקבלת תוספת ארנונה ומיסים שונים בגין יישום התמ"א והמדינה שנערכת לרעידת אדמה באופן שאינו מצריך משאבים ולהפך, מכניס משאבים. באשר לעלות, הרי שהדבר ככלל לא עולה ותלוי בהסכמות שיוסכמו בין הדיירים לבין היזם. כך גם באשר לפיקוח.

      • תמ"א 38 - כמות הדירות הנוספת במסגרת תמ"א 38
        עו"ד תומר יפת | 03/06/2010 15:36

        אייל שלום, בגדול אני מסכים לתשובתו של עו"ד אפשטיין ותודה לו על תשובתו זו. בקשר למפקח זה מאוד מקובל שהיזם נושא בעלות זו. כך זה נהוג בכל ההסכמים בהם אני מייצג דיירים. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

    • **** - תמ"א 38
      דייר | 03/06/2010 09:34

      פנו אלינו מחברת ****הבנתי שמתמחים בתמ"א 38 אנו דיירים בבניין 3 קומות ואמרו לנו שבראשון לציון קיימת אפשרות מיוחדת לבנות על הגג עד 2 קומות מה זה אומר מבחינתינו ? האם זה מאפשר לנו לקבל עוד צופר או משהו כזה .

      • תמ"א 38 בראשון לציון
        עו"ד תומר יפת | 03/06/2010 15:35

        שלום רב, בראשון ניתן לבנות יותר קומות במסגרת התמ"א כדי להגדיל את הכדאיות הכלכלית ליזמים. ניתן לקבל בהתאם ליכולת המיקוח והמו"מ שלכם. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38