אין לכך נוסחה מתמטית. תלוי בהסכמות שתגבשו

  • הפחתה בשכר דירה
    נטלי | 25/05/2010 23:20

    שלום אני צריכה עצה אני שוכרת דירה , והבניין עומד לעבור שיפוץ תמ"א , מקובל עלי וגם על בעל הבית שנשלם שכירות מופחתת במשך התקופה הנ"ל ( בערך שנתיים) יש לציין שאני מטפלת בילד שלי ובעוד ילד אצלי בבית, כך שאספוג את רוב הרעש כול היום אם השכירות היא 3800 ש"ח כיום , מה מקובל והוגן וכמה צריך להפחית ? אנא תשובתכם, תודה

    • אין לכך נוסחה מתמטית. תלוי בהסכמות שתגבשו
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 27/05/2010 00:16

      .

      • עצה בבקשה
        נטלי | 27/05/2010 17:18

        תודה על תשובתך, האם אוכל לקבל עצה לא בגדר התחייבות משפטית כמה הוגן לבקש שיורידו ?

        • אנא כתבי לנו למה היגעת
          אמיר | 01/06/2010 12:08

          יש אחרים עם בעיה דומה! (רק שעוד לא היגענו לנקודה זו) הצעה שקיבלתי: להתעניין (למשל בלוחות נדל"ן) כמה משלמים שכ"ד על דירה דומה בגדלה במקום גרוע יותר (למשל מקום רועש)... אם תמצאי נתונים כאלה יהיה לך בסיס להצדקת ההפחתה ותוכלי גם להציג זאת בפני בעל הבית. (כל זה יכול לעבוד כמובן בתנאי שבעל הבית מגלה נכונות לפתרון הוגן...)

          • תמ"א 38 - הפחתה לשוכר בדמי השכירות
            עו"ד תומר יפת | 03/06/2010 15:26

            נטלי שלום, אין לי מה להוסיף הרבה על מה שהושב לך למעט העובדה שבחלק מהמקרים מקובל לסכם בין הבעלים לשוכר כי לאחר השיפוץ לא יועלה שכר הדירה נניח לשנה או שנתיים ואז זה פיצוי מקביל או שווה ערך מניח את הדעת לדעתי. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38