הסכמת 2/3 מבעלי הדירות מספיקה להתקנת מעלית

  • התקנת מעלית
    ירון | 18/05/2010 19:13

    עו"ד תומר שלום בבניין בו אני מתגוורר, בן 4 קומות 3 דיירם לקומה, 10 מתוך 12 דיירים החליטו להתקין מעלית. ההזוי מכל, 2 דיירים מקומה 4 לא מוכנים להשתתף?? האם ישנה דרך חוקית לכפות עליהם????

    • הסכמת 2/3 מבעלי הדירות מספיקה להתקנת מעלית
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 21/05/2010 13:50

      סעיף 59ו(א) לחוק המקרקעין קובע כי הרוב הדרוש להתקנת מעלית ברכוש המשותף הינו רוב בעלי הדירות שבבעלותם 2/3 מהדירות.

      • התקנת מעלית
        ירון | 21/05/2010 14:37

        2/3 הסכמה ברור, לא זו השאלה, אלא האם ישנה אפשרות לחייב את המסרבים לשלם את חלקם. דוקא אותם דיירים אשר גרים בקומה רביעי

        • אין אפשרות לחייב בתשלום, יש אפשרות למנוע שימוש  לת
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 22/05/2010 21:06

          • תמ"א 38 - התקנת מעלית
            עו"ד תומר יפת | 24/05/2010 11:43

            ירון שלום, קודם כל, תודה לעו"ד אפשטיין על עזרתו ואין לי מה להוסיף עליה. שנית, אם הבניין מתאים לחיזוק לפי תמ"א 38 אזי הוספת המעלית לא אמורה לעלות לדיירים דבר. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

            • תשלום עבור תחזוקת המעלית
              לילי | 25/08/2010 18:28

              המעלית אמורה להיבנות במסגרת תמא. מאחר והדירה שלי היא בחצי קומה אזי המעלית לא תפתח בקומה שלי. לכן, איני חותמת על הסכמתי. האם יכולים לחייב אותי בעתיד עבור התחזוקה של המעלית?