עלות ביצוע פרויקט תמא

  • 2 קומות נוספות במקום אחת נוספת
    שלומי | 11/02/2010 22:41

    שלום לך, רציתי לשאול בבקשה לגבי בניין בפתח תקווה ברחוב די טוב במרכז העיר, הקבלן רוצה לבנות 2 קומות במקום אחת בהערכה שלי 6 דירות שהוא יבנה יהיו שוות כ-6 מליון ש"ח. האם אנו צריכים לפי דעתך לקבל ממנו גם פיצוי כספי על כל הרווח העצום שיהיה לו מהפרויקט תמא 38 אצלנו? ואם כן כמה בערך? אנחנו כיום 9 דיירים בבניין.תודה רבה!!

    • עלות ביצוע פרויקט תמא
      חני | 14/02/2010 13:19

      כמי שמכירה קצת את הנושא אני יכולה לומר לך בוודאות גמורה שאין לך צל של מושג על העלויות ההיסטריות שכרוכות בשיפוץ מבנה קיים. יתכן ומכירת 6 דירות במרכז פתח תקווה אכן תתן לו 6 מליון שח. אך העלות של השיפוץ היא באזור המליון דולר (!) וזה בהנחה שהבניין שלכם יחסית פשוט ולא מאתגר.באזור כשלכם, אני לא מכירה אף קבלן/ יזם שיקח על עצמו פרויקט כזה מבלי שיאשרו לו 2 קומות כיוון שאחרת הפרויקט לא כלכלי ומהווה סיכון כלכלי גבוה מידי.פיצוי כספי? נראה לי שלקבל בניין שיעמוד ברעידות אדמה, שנראה בסטנדרטים חדשים , לקבל עליה חדה בערך הדירה שבה אתה גר היום, לקבל מעלית וכו... זוהי תמורה הולמת בהחלט בהתחשב בכך שאתה כאדם פרטי לעולם לא תוכל לממש את זכויות הבניה על הגג בהיקף כזה. (ולכן גם לא תחזק את יסודות הבניין בצורה כזו על חשבונך).בהצלחה!

      • תמ"א 38 - פיצוי כספי בפתח תקווה
        עו"ד תומר יפת | 15/02/2010 06:57

        שלום רב, מסכים באופן עקרוני לדבריה של חני. בהצלחה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

    • עלויות ביצוע
      יקי יצחקי | 15/02/2010 14:25

      צודקת חני מעבר לעלויות הגבוהות, לתוספת קומה בפתח תקוה, ,יש עלויות מס (השבחה, שבח ומעמ) שהופכות את העיסקה ללא כדאית בנוסף במקרה של תשלום כסף לדיירים כל 1 ש"ח לדייר הנה עלות של 2 ש"ח לקבלן (שוב בעיות מיסוי)