התנגדות

  • התנגדות דייר
    חברה של ג'ימי | 27/01/2010 18:43

    קראתי בחוק שהמפקח יכול לאשר בהסכמת 66% מהדיירים רק אם התוספת 1/3 מהדירות הקיימות על פי שטח רצפתן. האם אפשר בהסכמת 66% לקבל ממדים לכ דירה? האם בעצם הממדים נכללים בתוספת של ה1/3 כיוון שביום הקובע הם טרם נבנו.

    • התנגדות
      מיכאל | 05/02/2010 20:06

      צריך להפריד בין מכירת זכויות וחיזוק המבנה לבין בניית ממ"דים. אי אפשר להכריח שכן לבניית ממ"ד כי כאן מדובר בשינוי מבני שבו צריכה להיות הסכמה של 100% ולכן בשלב ראשון יש לגשת למפקחת על המקרקעין ולראות אם אפשר להתקדם משם.

      • תמ"א 38 - התנגדות דייר לבניית ממ"ד
        עו"ד תומר יפת | 07/02/2010 20:53

        שלום רב, לא ניתן להכריח דייר לבנות ממ"ד נגד רצונו. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38

        • התנגדות דיירים
          חברה של ג'ימי | 11/02/2010 09:20

          בקשר לתשובתך לא ניתן להכריח דייר לבנות ממ"ד נגד רצונו זאת לא הכוונה הכוונה אם המפקחת מכלילה את שטח הממדים ב1/3 תוספת כלומר האם המפקחת על פי החוק יכולה לתת היתר לגבי נכס שיש בו 6 דירות 2 דירות + ממדים . מתוך החוק הבנתי שיש לתת היתר כש66% מסכימים רק 1/3 מהשטח הקיים לכן האם יכללו הממדים בשטח ה1/3