תמ"א 38 -שכ"ט עו"ד

  • שכ"ט עו"ד
    אילנה | 25/01/2010 16:09

    קיבלנו מספר הצעות לשיפוץ לפי תמא 38. אנחנו מעונינים לשכור עו"ד. הבנתו שהקבלן בהסכם הסופי ישא בשכה"ט שלו (מופיע בהצעה).שתי שאלות: 1. מה לגבי שלב הבדיקה של ההצעות? מי משלם לעוה"ד בשלב זה? 2. האם שכה"ט של עוה"ד בהסכם הסופי תלוי לגמרי במה שהקבלן מוכן לשלם? ואם כן - יש שיעור מקובל לסכום זה?

    • תמ"א 38 -שכ"ט עו"ד
      עו"ד תומר יפת | 27/01/2010 08:27

      אילנה שלום, נהוג כי היזם הוא שנושא במלוא העלויות של הייצוג המשפטי. הוצאות אלה גם מוכרות על ידי רשויות המס. כל היתר נתון למו"מ ותלוי בהרבה גורמים (למשל, מי מדווח לרשויות המס וכיוצ"ב מי מבצע פעולות כאלה ואחרות). בכל העסקאות שאני מייצג, תמיד נמצאה הנוסחה שתהיה מקובלת הן על היזם והן על עוה"ד. עוד לא קרה לי שנושא זה הוא היה הנושא המהותי לפרוייקט. תמיד מגיעים להבנה. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38