תמ"א 38 - מס שבח והיטל השבחה

  • שאלה לתומר - בנוגע לנושא המיסוי בתמ"א 38
    אריק | 13/09/2009 17:39

    תומר שלום..טרם נעניתי לשאלתי. הבנתי שבעיה נוספת מלבד משך הזמן הארוך להבשלת התוכניות, ההסכם והחתימה של הדיירים על מול הקבלן וכו', יש גם את ההיבט המיסוי שעדיין לא הבשיל או שיש בו עדיין "חורים לא סגורים" האם נכון הדבר? ואם כן, איפה עומדים הדברים נכון להיום מבחינת נושא של מס שבח והיטל השבחה? אפשר לקבל מעט פירוט בנושא?

    • תמ"א 38 - מס שבח והיטל השבחה
      עו"ד תומר יפת | 14/09/2009 10:25

      אריק שלום, מחסום רציני מאוד בפני יזמים למימוש העסקה היה קיומו של היטל השבחה גבוה מאוד (באזור המרכז) ומבחינת הדיירים הבעייה היתה חובת תשלום מס שבח, שכן יש כאן עסקת מכירת זכוית בניה. המחוקק קבע כי ישנו פטור לדיירים מתשלום מס שבח וכן קבע כי היטל ההשבחה יעמוד רק על 10% בלבד מהגובה שהיה צריך להיות (50% מהשבח) בעסקאות לפי תמ"א 38. תיקונים אלה, גרמו לכך כי העסקאות הנן יותר כלכליות עבור היזמים וישנה תנופה גדולה בהתקשרויות עם ביניינים. נושא המיסוי הנו סבוך ומורכב ובהחלט מצריך תכנון מיוחד בכניסה לכל עסקה באופן פרטני. בהצלחה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38