האם רשלנות?

  • רשלנות בלידה?
    ניראל | 04/06/2009 14:59

    לפני כשנה ו-4 ילדתי. בקשתי מרופא צעיר שהכרתי מאשפוז קודם להיות איתי. מסתבר שהוא לקח יותר מדי את העניינים לידיים ואפילו אמר למיילדת שזה בסדר שהוא יסתדר בעצמו. הלידה הייתה מאוד קשה, התינוקת נתקעה, תפרים עמוקים ורציניים מאוד. 4 ימים אחרי הלידה רק קמתי פעם ראשונה מהמיטה בבית החולים. רק 8 ימים אחרי השתחררתי. מהתפרים סבלתי מאוד עוד 7,8 חודשים אחרי זה. הייתה הרגשה שמשהו שם לא היה בסדר והמשכתי הלאה. לפני כשבועיים עברתי ניתוח גניקלוגי שכביכול לא קשור ללידה . הניתו חהיה פרטי והמנתח היה עמית לעבודה של אותו אחד שיילד אותי. האחות בניתוח אמרה לאמא שלי שלדעתה מה שקרה זה שאחד התפרים לא נתפר טוב ופגע בחלק שגרם לפצע...ולפי הבנתנו מדבריה זה היה מהניתוח שכביכול לא קשור ללידה. היא גם אמרה לנו שאין מצב שמישהו מהרופאים ידבר על זה כי הם יגבו אחד את השני לא משנה מה. בייחוד שהם מאותו בית חולים. כשיצאתי מהניתוח אמא שלי שאלה תמנתח איך היה? והוא ענה "עשיתי מה שהייה צריך לעשות" כשאני שאלתי אותו כמה ימים אחרי האם עשה שם גם משהו שלא קשור אמר שלא.. התעקשתי עוד קצת והוא התחיל לומר משפט שנעצר באמצע. אבל הבנת יממנו שאם היה משהו על הדרך שהיהי צריך לתקן הוא תיקן. יש פה הרבה דברים לא וודאיים,שום דבר לא בטוח... אני כל כך רוצה לדעת את האמת האם יש לי דרך חוקית לבדוק? האם יש מצב שבתיקים הרפואיים רשמו את האמת?

    • האם רשלנות?
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 04/06/2009 16:05

      מנתוני המקרה אינני יכולה לעמוד על הארועים שהתרחשו בלידה עצמה ובניתוח המאוחר יותר שעברת שבו נעשה, לדברייך, "תיקון" של נזק שנגרם בלידה... כך או כך, הדרך לברר זאת היא להיוועץ עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית, אשר יזמין את שני התיקים הרפואיים - זה של הלידה הראשונה וזה של הניתוח שעברת ולאחר עיון בהם ייתכן ויוכל להבין במה בדיוק מדובר. אין לי ספק שהרופא שניתח אותך בניתוח האחרון תיעד בגיליון הניתוח פעולות שנקט, אם נקט, במהלכו. סיכוייה וכדאיותה של תביעה יהיו רק במקרה שאמנם נגרם לך נזק כלשהו, שניתן לתבוע בגינו. הרבה בריאות!

      • עוד שאלה קטנה
        ניראל | 05/06/2009 09:56

        ו.. תודה על התשובה המהירה האם אני יכולה בעצמי לראות את התיקים המלאים??? התיק של הלידה בבית חולים ציבורי וזה עכשיו מהניתוח בבית חולים פרטי

        • עיון בתיק רפואי
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 05/06/2009 11:01

          בהחלט. עלייך לפנות למחלקת רשומות בבתי החולים הרלוונטיים ולבקש עותק מלא מכל התיק שלך. תמורת תשלום סמלי תקבלי עותק מן התיקים אלייך ותוכלי לעיין בהם, לקחת אותם להתייעצות וכד'.