רשלנות רפואית?

  • רשלנות?
    אור | 02/06/2009 18:22

    בשבוע 6 להריון עליתי לבי"ח עקב כאבי בטן חמורים. 12 שעות הייתי בצום ועברתי המון בדיקות כיון שאי אפשר לערוך צילום בהריון נבדקתי באולטראסאונד . הרופאים אמרו שזה אפנדיציט וערכו כריתת תוספתן. בניתוח התברר שזה סתם וירוס ונוזלים בבלוטות הלימפה. (חתמתי לפני הניתוח אך ממש סבלתי מכאבים) אין צורך לתאר את הסבל כתוצאה מהניתוח והסיכון שהיה להריון. האם יש על מה לתבוע?

    • רשלנות רפואית?
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 04/06/2009 16:02

      כלל לא פשוט לקבוע האם היתה כאן רשלנות. ייתכן בהחלט שהסיפטומים החשידו בכיוון של אפנדציט ורק בדיעבד ניתן היה לגלות שלא בכך מדובר. כדאיות בחינת השאלה האם היתה כאן רשלנות או לא תלויה בנזק, שרובו - אם אני מבינה נכון - לא התממש.. ברור שלו היו הרופאים חושדים בדלקת שהיתה מתבררת בדיעבד כאפנדציט - או אז היה עלול להיגרם לך נזק חמור יותר ועל כן ייתכן שהתנהלות הרופאים היתה בכל זא זהירה. כך או כך, אם את מעוניינת לבחון את המקרה בכלים מקצועיים - יהיה עלייך לפנות ולהיוועץ עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית שיעיין בחומר הרפואי במלואו ויוכל לענות לך באופן קונקרטי יותר