כוויות

  • כוויות באיכילוב
    אלי | 02/06/2009 01:36

    לאחרונה עברתי ניתוח כריתת בלוטת התריס הניתוח היה ארוך 13 שעות ,ובחדר התאוששות הייתי עוד 14 שעות .הדבר שהכי כאב לי שכשהנרקוזה התחילה להתפוגג ,זה לא פתיחת יותר מחצי הצוואר שלי והתפרים - אלא הגב העליון והישבן. ואז נזכרתי שכשהתחלתי להתעורר בחדר ההתאוששות הדבר הראשון ששמעתי היה את אחד הרופאים אומר כוויה כוויה יש שלפוחיות ,ונדמה לי שמרחו משחה נגד כוויות כבר אז. ואז היטו אותי על כרית את הגב לצד שמאל כך שצד שמאל שלי נישאר באוויר כך שכבתי עקום אולי כל הזמן שהייתי בהתאוששות להזכיר 14 שעות!, עדיין לא יכול להזיז את עצמי ולא יכול להשמיע קול, בטח לא בעצמה שישמעו אותי אני זוכר שהיה ברקע שעות של בכי של תינוקות שטופלו במקום .מיותר לומר איך הרגשתי מת מכאבים ומת להחליף תנוחה, ולא יכול. בשלב מסוים התקרב אליי רופא או אח ששאל איך אני מרגיש אמרתי שאני רוצה להתיישר והוא ענה שאי אפשר עכשיו, עוד מעט.והעוד מעט הזה היה נצח .וכך גמרתי את הניתוח עם כוויות בישבן ובגב, שבמקום של הכוויות נוצרה חוסר תחושה ,והרגשה של כאילו יש לי פלטות עץ בשתי המקומות. אני לא יודע ולא מבין בזה אבל לא ניראה לי שזה הגיוני וזה דבר שקורה ,כמו שאמר לי המנתח והקפיד לתת לי תשובות מאוד לא ברורות ומתחמקות ,עד שראיתי שאין טעם והפסקתי לדבר על כך ,והבנתי שאין להם שום חשק להסביר לי מי שכח לעשות מה? שבסופו של דבר הכוויות נגרמו לי .בימים שאחרי הניתוח הסבל שלי היה נוראי,במיוחד בגלל שנזקקתי לחבישת לחץ קשורה בחזקה בצורת איקס מהצוואר אל מתחת לחזה. הכוויות, החבישה שנמשכה 13 יום,והשכיבה 24 שעות ללא נוע שחצי מהזמן שכבתי עקום ,היו לי סבל עצום .בימים הראשונים בכלל לא יכולתי לישון ,ופשוט ,או שהתהלכתי כמו זומבי או שהתיישבתי בלי יכולת להישען אחורנית, שאני מנסה להטות את גופי קדימה כי הגב כואב והישבן כואב.הכאב היה כל כך חזק שגם אם הייתי שוכב או יושב על הצד, לא יכולתי להחזיק מעמד יותר מכמה דקות .וכל מה שנותר זה להטות את משקל הגוף לשוקיים .וכך לסירוגין ניסיתי להירדם 20 דקות, ואז נאלץ לקום 20 דקות.היום 3 שבועות לאחר הניתוח הכוויות עדיין לא החלימו ועדיין חוסר תחושה.ישנה הקלה קלה בלבד ,וזה מחלים בקצב איטי ביותר. מקווה שסימני הכוויה יחלפו בשבועות הקרובים אבל לא יודע מתי יחלוף חוסר התחושה הזה זה נראה לי משהו להרבה זמן עדיין מתקשה לשבת ולשכב על הגב.אני בטיפול פזיוטרפי הגב העליון שלי, איזור הכתפיים והשכמות שלי מפוצצים בכאב ,בכל פעם שאני מפעיל אל הידיים שלי יותר מחמש דקות וזה נורא במיוחד לאור העובדה שאני מתופף במקצועי. אני לא יכול להחזיק מקלות ולשבת יותר מכמה דקות שאלתי היא מה זה חימום מיטת הניתוחים הזה שאם הייתי שוכב עליה עוד קצת הייתי יוצא וואל דאן ? האם מקרים נוספים כאלה מוכרים לך ? מה דעתך יש קייס לתביעה ?

    • כוויות
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 05/06/2009 11:04

      המהלך שאתה מתאר נשמע תמוה ביותר ודורש בירור. צלם את הכוויות, על מנת שיהיה לך תיעוד על כך, שכן האזורים עשויים להתרפא ואם תשקול תביעה משפטית חשוב שיהיו לך ראיות על הנזקים שנגרמו לך. מציעה לך לפנות להיוועץ עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית שיוכל לסייע לאחר עיון בתיקיך הרפואיים.