עילת תביעה?

  • רשלנות חמורה
    מיטל | 23/05/2009 22:29

    סבתי עברה ניתוח לפני חודש בפה זאת מיכוון שגילו לה גידול סרטני. לפני כשנה הלכה עם פצע בלשון ונאמר לה לאחר ביופסיה כי הפצע הזה נגרם מהשמש ואינו סרטני, מסתבר כי תוצאות הבדיות היו של מישהו אחר ולאחר פניות חוזרות ונישנות של סבתי ותלונות של כאבים נוראיים בפה ובלשון הרופאים ראו את טעותם ועשו שוב ביופסיה ואכן היה זה גידול סרטני והיא עברה ניתוח קשה בפהץ כל זה היה אחרי סחבת של שנה ורק עקב פניית סבתי לרופאים שיבדקו אותה שוב ושוב. האם ישנה עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית? אם כן מה סיכויי ההצלחה? ולמי כדאי לפנות? ומה הן העלויות?

    • עילת תביעה?
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 27/05/2009 14:13

      אם אמנם נעשתה טעות בתוצאות הבדיקות וכבר שנה קודם לכן ניתן היה לאבחן כי מדובר בגידול סרטני - יש כאן רשלנות. השאלה אם היא מצדיקה תביעה נעוצה בשאלות הבאות: באיזה סרטן מדובר? האם אלים? האם סיכויי החלמתה של סבתך נפגעו כתוצאה מאיחור באבחנה? האם הטיפול שניתן לסבתך בשל האבחון המאוחר היה אגרסיבי יותר מאשר זה שהיה ניתן לה לו היה מאובחן שנה קודם לכן? מה סיכויי ההשנות? לשם מתן מענה על שאלות אלה יש צורך בכל החומר הרפואי, אותו עוה"ד מזמין מכל הגורמים הרלוונטיים ולאחר לימודו והתייעצות עם מומחה - ניתן להשיב לשאלות אלה.