אם את חושבת

  • תשלום לרופא...
    רותם | 20/04/2009 19:49

    שלום, נפגשתי עם עורך דין בקשר לתביעה שרציתי לבצע על רשלנות רפואית, עורך הדין ביקש שהביא את התיק הרפואי שלו ואמר שצריך ללכת איתו לרופא פרטי שעובד איתו הפגישה עם הרופא עולה כ1500 ש"ח ואם במידה והייתה רשלנות בשביל שהרופא יעיד זה עוד 10000 ש"ח החששות שלי הם כי אמא שלי לפני כמה חודשים היה לה משהו דומה והיא הלכה ושילמה לרופא והוא קבע שאין כלום והוצאה הכספית הייתה לשווא... יש דרך להימנע ממצב כזה מלכתחילה כי זה נראה כאילו העורך דין והרופא עוזרים אחד לשני להרוויח כסף על כלום... תודה...

    • אם את חושבת
      עוד | 20/04/2009 20:11

      אם את בעצמך חושבת שמדובר בהוצאה כספית "על כלום", אז כדאי להימנע ממנה ומכל התביעה. אם את חושבת אחרת, ומעוניינת שמומחה רפואי יבדוק אם יש לך "קייס", מדוע את מצפה שהמומחה הרפואי יעבוד בחינם?

    • תשלום למומחה לצורך בחינת סיכויי התביעה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 21/04/2009 07:02

      הדרישה הכספית בהחלט מקובלת. עוה"ד, לפי שאלתך, כלל לא מקבל שכ"ט אלא רק המומחה, שאמור לעיין בתיק ולקבוע האם ישנה רשלנות או לא. מדובר במלאכה הכרוכה בזמן ומן הסתם יש לשלם בגינה למומחה. ההחלטה האם "לסכן" 1,500 ש"ח על מנת ללמוד האם קיימת לך עילת תביעה היא החלטה שלך בלבד.