ממש זקוקה לעזרה בנושא!!!!!

  • איסור הפסקת הריון - עזרה דחופה
    ע | 10/03/2009 16:47

    סעיף 313 לחוק העונשין איסור הפסקת הריון היא עבירה התנהגותית או תוצאתית??.....

    • ממש זקוקה לעזרה בנושא!!!!!  לת
      ע | 10/03/2009 19:23

    • הפסקת הריון
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 10/03/2009 20:10

      חלפו כ- 15 שנה מאז למדתי דיני עונשין, שם מלמדים את ההבדל בין עבירה התנהגותית לעבירה תוצאתית. מאז לא נדרשתי להבחנה זו. למה זה משנה?

      • זה חשוב מבחינת הניתוח של העבירה
        ע | 12/03/2009 08:00

        הדרישה להוכחות הן מן היסוד הנפשי והן מן היסוד העובדתי משתנים. זוהי עבירה מע בעייתית לדעתי, ההבחנה הזו תוכל לזור לי רבות. "מי שהפסיק" יכול להחשב הן כהתנהגותי והן התנהגותי ותוצאתי גם יחד. גם בפסיקה אין הבחנה לגבי זה, אין ניתוח מעמיק של העבירה.

        • ניתוח העבירה
          אחת | 12/03/2009 10:17

          ככלל, בעבודות ינתנו מקרי ספק. ולכן הנחת העבודה שלך צריכה להיות כזו שמדובר מחד בעבירה התנהגותית ומנגד בעבירה תוצאתית ועל דרך זו לנתח עם טיעונים לכאן ולכאן. באופן זה הניתוח שלך יהיה מקיף וממצה. בהצלחה