הכרה בזכות אצל קצין התגמולים

  • פגיעה במסגרת מילואים - "שושנת יריחו"
    רביב | 14/02/2009 13:10

    במסגרת שירות המילואים נעקצי ע"י יתוש המכונה "שונשת יריחו" ועד כה אני סובל מפטרייה, גירודים באזור העקיצה, צלקת שמתרחבת כל הזמן. במהלך שירות המילואים, רופא הגדוד לקח את שמות החיילים שנעקצו ע"י היתוש הנ"ל. היה ידוע לצבא כי באזור בו נערך אימון המילואים ישנו חשש להיעקץ ע"י יתוש זה, מה עליי לעשות על מנת לקבל פיצויים או הכרה בכך ע"י משרד הביטחון? להתיחוסתך אודה, רביב

    • הכרה בזכות אצל קצין התגמולים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 15/02/2009 12:00

      עליך להגיש תביעה למשרד הבטחון להכרה בזכות (מחלה) ולבקש להכיר בך כנכה צה"ל. אינני יודעת אם הנזק מצדיק פסיקת נכות כלשהי אך לא תדע אם לא תגיש את התביעה. את הטפסים ניתן להוריד מאתר של קצין התגמולים באינטרנט ולצרף חומר רפואי בנוגע לנזק שנגרם לך. אם תהיינה לך שאלות באשר למילוי הטופס תוכל לפנות אלינו ונסייע. בהצלחה!

    • בני
      רביב שלום! | 17/02/2009 18:55

      אודה לך אם תוכל לכתוב *******צונזר ע"י מערכת**** תקבל פרטים נוספים אודות חייל נוסף שנעקץ והגיש תביעה. מעניין באיזה אזור בארץ , נעקצת?

      • שושנת יריחו זה לא יתוש אלא זבוב שושנת יריחו שגורם
        ההוא | 22/02/2009 18:52

        לבלגן הזה

      • האם אתה בטוח שהאבחנה שנעשתה לך נכונה?
        רביב שלום! שוב אני. | 15/03/2009 19:11

        לפעמים קוראים לזה "שושנת יריחו" וזה בכלל מה שהוא אחר מה שחשוב זה שתקבל טיפול רפואי בבית חולים עם כל האינפוזיות הנדרשות כי אם נעקצת והבעל חי היה נגוע בנגיף אז המצב יכול רק להחמיר. לפי חוק הנכים תוך שלוש שנים אתה יכול להגיש תביעה מרגע שנגרמה לך העקיצה. אחר כך תחול התיישנות על תביעות לפי חוק הנכים [תגמולים ושיקום] תשי"ט 1959 בינתיים תאסוף את כל המסמכים הנדרשים ואת שמות העדים שהיו איתך במילואים בזמן האירוע. קח מהם בינתיים תצהירים במידה והמצב שלך יחמיר וייגרם לך נכות, אל תפנה לביטוח לאומי רק תגיש תביעה בטופס התביעה המתאים "למחלה" [יש גם טופס "החמרת מחלה"} אל תשתמש בו. תאסוף ותצלם כל מסמך/הפניה כשאתה הולך לכל בדיקה וכל תוצאה ותבקש את התיק הרפואי שלך מהצבא, הם בוודאי יגידו לך שהתיק הלך לאיבוד כמו שאומרים ברוב המקרים. התיקים נמצאים באגף השיקום ובשלישות הראשית. יש כמה תיקים אישי/רפואי. האם שירתת באזור הדרום?? בהצלחה. מקווה שתהיה בריא, והרגל תחלים ולא תצטרך לתבוע. בריאות מעל הכל.

        *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באזור הדרום