פגיעה בפרטיות וחיסיון רפואי

  • חיסיון רפואי
    נוגה | 26/01/2009 21:12

    הבוקר (26.1.09) התייצבתי במרפאה על מנת לעבור בדיקת דם למחלת מין (הרפס). הגשתי את טופס ההפנייה ללבורנטית וזו פנתה ללבורנט לצידה (המרחק בינינו היה כמטר)ובקול רם שאלה אותו בעודו מטפל בחולה את השאלה הבאה: "האם ניתן לבצע בדיקת דם עבור הרפס או רק בדיקת משטח?" אני הייתי מזועזעת שזו חשפה את שם המחלה בפרהסיה (היו בחדר עוד שני לבורנטים ומטופלת). יחד עם זאת חשבתי שזו פליטת פה חד פעמית.טעיתי. לאחר שסיימה ליטול את דגימת הדם פנתה שוב הלבורנטית ללבורנט לצידה כשזה הפעם טיפל בגבר צעיר ושוב שאלה שאלה בגין הפרוצדורה לשליחת דגימת הדם ושוב הזכירה את המילה הרפס. אני נסערת מעצם המחשבה ששני מטופלים שונים נחשפו לשמה של מחלת המין אותה ביקשתי לבדוק ואני רוצה לדעת מה דין הדברים מבחינה משפטית. תודה, נוגה

    • פגיעה בפרטיות וחיסיון רפואי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 02/02/2009 12:06

      על פניו, וכפי שאת מתארת את הדברים יש בהתנהלות של המעבדה כדי להוות משום פגיעה בפרטיותך ובחיסיון הרפואי שלך. השאלה האם הדבר מצדיק הגשת תביעה היא שאלה נפרדת. יהיה עלייך לשקול את הכדאיות שבהתעסקות עם הדבר: ההוצאות הכרוכות בכך אל מול התועלת שתפיקי מהגשת תביעה כזו (אלפי שקלים בודדים או קצת יותר מזה) .