החלטת קצין תגמולים

  • למחוזי או לשלום?.
    יניב | 04/01/2009 17:37

    בית משפט מחוזי דחה את ערעור ק"ת וקבע כי על ק"ת לבדוק את הקשר בן חום גבוה בפנימיה הצבאית לאפילפסיה, ובזה התיק נסגר. תיק הרפואי של הפנימיה הלך לאיבוד, מכאן שק"ת לא יכול ולא עמד בהחלטת בית המשפט. ק"ת בהחלטה לדחית תביעתי, טוען טענה חדשה שהאפילפסיה שפרצה בפנימיה היא תוצאה של פגם מולד, ושעלי להגיש ערעור לבית משפט השלום בראשל"צ. (טענתו הקודמת היתה שסבלתי מהתקפי אפילפסיה לפני כניסתי לפנימיה). האם במקרה כזה אני יכול לפנות לבית המשפט המחוזי בטענה שק"ת לא עמד בהחלטת בית המשפט?. ובנוסף לטעון שק"ת בהחלטתו החדשה חרג מההחלטה ולכן חוות דעת זו פסולה?. או שאני חייב להגיש ערעור על החלטת ק"ת לבית משפט השלום בראשל"צ כמו שטוען ק"ת במכתב הדחייה?.

    • החלטת קצין תגמולים
      עו"ד גיא בית און | 04/01/2009 23:21

      כעורך דין שעבד 7 שנים באגף השיקום אני מבין שיש לך בעיה עם החלטה של קצין תגמולים. אני לא יודע אם אתה מיוצג או אם אתה לא מיוצג ואני גם לא יודע אם אתה מצויד בחוות דעת , דבר שהוא מאוד חשוב. לפריצת אפילפסיה יכול להביא חום גבוה אם כי יש עוד שתי סיבות אשר לי מנסיוני הרב בתחום ידוע שהם יכולים להיות הגורמים אשר יביאו לפריצת אפילפסיה. מהסיפור שלך קשה מאוד להבין על מה מבוססת החלטת קצין התגמולים. ככל על החלטה של קצין תגמולים ניתן לערער למחוזי בנקודה משפטית מסויימת. במצבך אני חושב שיותר חשוב לבחון את התיק מחדש כיוון שניראה לי שאם קצין תגמולים קבע שאין קשר סיביתי ככל הנראה לא נשקלו השיקולים ולא נעשו הבדיקות אשר היו צריכות להעשות לפני שהתביעה נכתבה. אני חושב שטוב תעשה אם תפנה להתייעצות נוספת אצל עורכי דין שבקיאים מאוד בתחום של משרד הביטחון . הוכחת הקשר הסיבתי בנכות כמו שלך היא דבר אפשרי אך מורכב. בהצלחה.

      • תודה על התשובה, אבל לא הבנתי מספיק.
        יניב | 05/01/2009 00:00

        האם בסופו של דבר האם אני צריך לפנות למחוזי בטענה שק"ת לא ביצע את פסק הדין של בית המשפט. או להגיש ערעור על החלטת ק"ת לבית משפט השלום?. לשאלתך: יש בתיק חוות דעת רפואית מטעמי, אני לא מיוצג ע"י עו"ד ואין לי האמצעים לכך. תודה. *הערת מערכת: מידע נוספף בפורום בתי משפט

        • חבל מאוד
          עו"ד גיא בית און | 05/01/2009 00:55

          חבל מאוד שאתה לא מיוצג על ידי עורך דין. הייצוג על ידי עורך דין הוא לא כך כך יקר. ואני חושב שאי יצוגך יביא למצב פשוט כמו שקורה לי עם רוב הלקוחות שרוצים לייצג את עצמם ואחרי זה באים למשרדי שהם פשוט לא מבינים מה הם עושים. הייתי מציע לך לפחות להתייעץ רק פשוט להתייעץ עם עורך דין ולבדוק מה הם האפשרויות שלך. זה מאוד חשוב לך. מכל מקום קשה לי לענות לך על השאלה בלי לראות את החומר. צריך לבדוק בגוף ההחלטה למי הערעור . בהצלחה תתייעץ

    • קשר בין אפילפסיה לשירות הצבאי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 05/01/2009 12:01

      על מנת לעמוד על סיכויי תביעתך ולהחליט על האסטרגיה הנכונה שראוי לנקוט בה כדי להביא להכרתך כנכה צה"ל אין מנוס מהיוועצות עם עו"ד מומחה בתביעות מסוג זה. עד כה ננקטו על ידך מספר הליכים וניתנו החלטות על ידי קצין התגמולים ולא ניתן לייעץ לך באשר לדרך הנכונה להתקדמות ללא עיון בתיקך במלואו. הקשר בין אפילפסיה לבין חום שנוי במחלוקת בספרות הרפואית. חום עלול לגרום להתקף אפילפטי ואין קשר מוכח שהתקף אפילפטי אחד עלול לגרום להתקף שבא אחריו. עם זאת, ייתכן ויש דרך, למשל, להעביר אל קצין התגמולים את הנטל להוכיח שאין קשר סיבתי בין מחלתך לטיפול הרפואי שקיבלת בשירות, על בסיס העובדה שהתיק הרפואי שלך אבד. שוב, זו רק דוגמה. אין מנוס מהתייעצות מסודרת לבחינת הדרך המשפטית הנכונה מכאן ואילך.

    • יניב שלום חבל שלא ציינת את הדוא"ל שלך בגלל:
      מרי לו | 04/02/2009 21:32

      א. אפילפסיה - היה טוב לו היית קורא את פסק דין קריספיל נגד קצין התגמולים. רע"א 8077/96 תקדים חשוב ביותר. שיעזור לך להבין גם מבחינת גורמי המחלה/תנאי השירות וגם מבחינה משפטית. ב. בקשר למסמכים מזוייפים. יש לי מה לומר אבל לא בפורום, ג. מי שמייעץ לך מבלי לראות את כל המהלכים שעברת במשך 30 שנה , לדעתי לא יכול לייעץ לך נכון. ד. יש עורכי דין שעובדים על בסיס אחוזים. ה. אם החזירו את התיק לקצין התגמולים ייתכן שהתבססו על חוק הפרשנות התשמ"א 1981 שאומר: פירוש הסמכות , הסמכה או חיוב לעשות דבר, בלי קביעת זמן לעשייתו, משמעם שיש סמכות או חובה לעשותו במהירות הראויה ולחזור ולעשותו מזמן לזמן ככל הנדרש לפי הנסיבות . ואם הוטלה חובה על קצין התגמולים הוא חייב לעשותה. איך אפשר לערער לפני שקצין התגמולים ביצע את חובתו ונתן החלטה חדשה ? בהצלחה. ה.

      • מרי לו אשמח לשמוע ממך בדואר YAP331@013.NET  לת
        יניב | 04/02/2009 21:49

      • גורמים לאפילפסיה
        פלוני | 08/02/2009 22:55

        גורמי המחלה ניתן לראות באתר "גוגל" - לחפש בין "הגורמים למחלת האפילפסיה". גם אם קצין התגמולים טוען שמדובר בפגם מולד, עדיין אינו יכול לסתור על פי טענה כזאת , אם יוכח כי הפרכוס הראשון לא הופיע לפני השירות הצבאי. ואם בשירות הצבאי הופיע מדי פעם חום גבוה בתוספת היעדר שינה של 24 שעות רצופות מספר פעמים בגלל תנאי השירות ניתן להוכיח על בסיס כזה את הקשר. נטל ההוכחה על הטוען שנפגע עקב תנאי השירות הצבאי [לצערינו, עד שחברי הכנסת הנכבדים לא יעבירו את הנטל למי שמחזיק בכל המידע/קצין התגמולים/משרד הבטחון] ובית המשפט לא מכביד את הנטל על הנפגע כפי שמכביד עליו קצין התגמולים/משרד הבטחון.