הליכים מקדמיים בתביעת רשלנות רפואית

  • גילוי מסמכים בתביעת רשלנות
    שלום | 03/01/2009 20:01

    הגשתי תביעת רשלנות לא מזמן בתחום העיניים (אקטזיה של הקרנית לאחר ניתוח לייזר). לפני כשבוע קיבלתי כתב הגנה ודרישה מצד הנתבעים לשלוח להם את כל המסמכים מרופאי העיניים שביקרתי אצלם אי פעם ומהאופטומטריסטים שביקרתי אצלם מעת קרות הנזק. במילים אחרות הם רוצים שאערוך סבב רופאים ואופטו' ואאסוף את כל התרשומות. דבר שנראה לי טרטור לשמו. שאלתי היא: האם אני יכול להחזיר את הכדור למגרש שלהם ולהטיל עליהם את מלאכת האיסוף. כלומר לציין להם את שמות הרופאים והאופטומטריסטים שביקרתי אצלם, ולבקש מהם לאסוף את הרישומים? אציין שחתמתי להגנה על ויתור סודיות כך שהם יכולים מבחינה חוקית ללקט את החומר בעצמם. שאלה נוספת: בכתב ההגנה שכולו רצוף שקרים והאמת היחידה בו היא התאריך המתנוסס מעליו, נאמר "התובע העלים מהנתבעים את העובדה כי לאביו קרטוקונוס, למרות שנשאל על כך מפורשות" ואיני יודע אם לצחוק או לבכות, מעולם לא נשאלתי שאלה כזו, יתירה מזו: אבי בריא בעיניו, ואין לו קרטוקונוס. לא לו ולא לאף אחד אחר במשפחתי. הם כמובן ימחקו טענה זו, לאחר שיווכחו שלאבי אין קרטוקונוס (הוא מוכן להיבדק בכל עת). שאלתי היא האם טענה שקרית זו בשלב הקדם משפט עשוייה לערער על אמינותם של הנתבעים או שהשופט בכלל לא ידע על טענה זו כיוון שהם ימחקו אותה מהחומר שיוגש אליו בתחילת המשפט. תודה

    • הליכים מקדמיים בתביעת רשלנות רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 04/01/2009 09:13

      אתה בהחלט יכול להפנות את ההגנה לאסוף תיעוד רפואי אודותיך מכל מי שטיפל בך בעבר, באמצעות כתב הויתור על הסודיות הרפואית המצוי בידיהם. באשר לטענה שהעלו בנוגע לאביך - הוא אינו צריך להיבדק, הם אלה שייצטרכו להוכיח כי אמנם לקה בכך. הטענות המועלות בכתב ההגנה הן פעמים רבות טענות כלליות וגורפות שבאות לספק לרופא/המוסד הנתבעים הגנה רחבה מבלי להיכנס למקרה הקונקרטי. מסמך ההגנה המשמעותי הוא חוות הדעת הרפואית שתוגש באמצעותם ודברים שייכתבו בה. כמובן, שאם ישנם פרטים בכתב ההגנה הדורשים הבהרבה תוכל לפנות אליהם בדרישה למתן פרטים נוספים ולבקש הבהרתם. כך או כך, אם אינך מיוצג על ידי עו"ד מציעה לך להצטייד בכזה בהקדם שכן היכולת של אזרח מן השורה לנהל תביעה כזו בעצמו, באופן שימקסם את זכויותיו הוא אפסי ואתה עלול לפגוע בסיכויי תביעתך ובגובה הפיצוי שתקבל.