האם רשלנות רפואית ?

  • האם יש פה רשלנות רפואית ?
    שגית | 18/12/2008 23:30

    מחדל רודף מחדל רשלנות רפואית במהלך הריון בחדר לידה ובאישפוז , להלן פרטי המקרה : בדצמבר 2007 הריתי בהזרעה והתגלה הריון מרובה עוברים(שלושה עוברים הייתה החלטה לבצע דילוד משלוש לאחד בשבוע 12 ), בשבוע 7-8 להריון חשתי כאבים ברגל והנחתי שזה כתוצאה מההריון מרובה העוברים וחשבתי שלאחר הדילול הכאבים יחלפו, לאחר הדילול הכאבים לא חלפו! בביקורי אצל רופא הנשים שלי ציינתי כי יש לי כאבים ברגל והוא אמר : שזה בגלל ההריון והתיחס לזה כענין שיכול לקרות ולא כמשהוא מיוחד שמצריך בירור מעקב או טיפול או אפילו משהו להקלה ולכן החלטתי לטפל בדיקור אומנם הכאב פחת והייתה הקלה במעט, אולם בערך בשבוע שלושים ושתים הופסק לי הדיקור עקב תחושת חולשה בטיפול האחרון המדקרת הפסיקה לי את הדיקור מיד הוציאה את המחטים והפנתה אותי שוב לרופאה שזו החליטה חד משמעי על הפסקת הדיקור, לאחר מכן החלו הכאבים להתחזק ובקושי הצלחתי ללכת, הלכתי תוך כדי שאני נאחזת בקירות נחה כל כמה צעדים וכולי מכופפת, חזרתי שוב לרופא נשים ומיד כשהוא ראה אותי הוא אמר לי להוריד טפסים לשמירת הריון מהאינטרנט ושהוא יחתום לי ואמר שאם אני מעונינת אני יכולה לפנות לאורטופד הגעתי לאורטופד שבדק אותי וטען שיש לי דלקת בשוק ונתן לי 30 ימי מחלה, לאחר שבוע ילדתי . בחד הלידה נשאלתי לגבי רצוני על לידה רגילה או נרתקית ואני רציתי לידה רגילה אז הוחתמתי שניה על מסמכים ללידה נרתיקית ומציינים את כל ההשלכות והסיכונים העשויים להתרחש קיבלתי אפידורל הרגשתי נינוחה ורגועה נטולת כאבים והמתנו להתפתחות הלידה ,אולם לאחר כמה שעות התחלתי שוב להרגיש כאבים חזקים של הצירים וזאת למרות האפידורל בנוסף הרגשתי שיש לי חום ושהגוף שלי נחלש נכנסה המילדת ביקשתי ממנה שתמדוד לי חום היא הייתה לחוצה ולא מרוכזת שמעה ונעלמה , שוב חזרה ושוב ביקשתי למדוד חום והיא לא מדדה ככה כשלוש ארבעה פעמיים אח"כ הגיעו אליי כמה מילדות ורצו לבדוק מה מצבי גם אז הפנתי את תשומת ליבם שאני רוצה שימדדו לי חום, הרופאה שעמדה מולי אמרה:" בואי קודם נבדוק אותך" היא בדקה אותי אמרה יופי יש פתיחה מלאה אני מרגישה את השערות תלחצי לחצתי וכלום לא קרה ושוב אמרתי לה שאני מבקשת שימדדו לי חום והללויה הגיע המד חום ו"אופס" 39 חום התחילה פעילות בחדר רטיות קרות על המצח ארבע בחורות בחלוקים ירוקים היו סביבי הרגשתי לחץ תוך כדי אני שומעת אותן אומרות שהעובר במצוקה מיד שאלתי אם אני יכולה להחליט על ניתוח קיסרי אמרו לי שכן אבל נחכה עוד כמה דקות אמרתי לא אני רוצה עכשיו חדר ניתוח הפנו אותי מיד לניתוח חירום , בניתוח התברר כי הרחם נקרעה 3 ס"מ היפרדות שילייה וקיבלתי מנת דם התינוקת נולדה והונשמה וקיבלה ציון 4.9 . הגעתי למחלקה עברתי את הלילה ולמחרת ביקשתי לרדת מהמיטה הושבו אותי על הכסא האחות פיזרה לי מחמאות שאני ירדתי מהר מהמיטה וזה יופי, עברו השעות רצתי לראות את התינוקת אך התקשתי ללכת וביקשתי שיביאו אותה אליי אח"כ התחלתי לעשות את ההליכות לתינוקייה לבד וגילתי שאני לא מסוגלת ללכת ויש לי כאבים חזקים ברגל וכל כמה צעדים אני נחה וכשאני חוזרת עם התינוקת העריסה שלה משמשת לי כהליכון, פניתי לאחות בערב והתלוננתי שהרגל כואבת לי גם שאני שוכבת במיטה ואני רוצה לראות אורטופד היא נתנה לי תשובה שאין אורטופד אמרה שלי התקשרה הקימה צעקות ולקראת 12 בלילה הגיעה אורטופד שטען שיש לי דלקת שאני אמרח ולטרן והכי טוב שבעלי יעשה לי מסאז' הייתי כל כך אומללה שקראתי לבעלי שיבוא עם וולטרן ,כי הם לא טרחו להביא לי, וימרח לי וכך היה. למחרת בביקור רופאים שוב התלוננתי על הרגל סיפרתי מה אמר האורטופד ורופאה אמרה שנעשה בדיקת טופלי ליתר בטחון כמובן לא מצאו כלום, בינתיים אני שריינתי לי כסא גלגלים בחדר ואמרתי לאחות שזה נשאר אצלי ומי שרוצה שיבוא לקחת מאצלי ויחזיר אותו אח"כ אליי לחדר, לקראת הערב בשיחת מקרית שאני מספרת לאחת האחיות שיש לי כאבים עזים ברגל שוב כמובן היא מספרת לי שאני יכולה לקבל זריקת וולטרן קיבלתי את הזריקה עזר קצת, טוב אני מתייסרת מכאבים בוצע בירור חלקי שלא העלה כלום ושוחררתי הבייתה לאחר שלושה שבועות שהושג לי מועד לבדיקת ct התברר שיש לי פריצת דיסק עם היצרות של כמחצית מהתעלה שלושה חודשים שכבתי בבית כשאני מתיסרת מכאבים לא מסוגלת לטפל בתינוקת שלי בעלי נשאר איתי בבית כל המשפחה גויסה עד ל 24.11 שקבלתי את הזריקה האפידורלית לגב שגם היא לא מקלה ב 100% למרות /שישנה הקלה משמעותית. שאלות האם יש מקום לתביעת רשלנות את הרופא נשים שלא התיחס בחשדנות לתלונות אודות הכאבים ברגל ? האם יש מקום לתביעת רשלנות את המילדת על שלא נמדד לי מיד החום ? והאם אין זו רשלנות טיפולית ששוחררתי הבייתה ללא בירור ומציאת מקור הכאב בהתחשב שראו שאני הולכת בסימן שאלה ואני שומרת לי את הכסא גלגלים לידי כי איני מסוגלת ללכת ?

    • האם רשלנות רפואית ?
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 19/12/2008 17:58

      השאלה העיקרית במקרה שאת מתארת היא האם ניתן היה לאבחן את פריצת הדיסק בסמוך לאחר שהחלו הכאבים ואם היו מאבחנים זאת אז האם ניתן היה לטפל בכך בדרך כלשהי (בהתחשב בהריון) באופן שהיה מקטין את הנזק. רק אם ניתן היה על ידי טיפול מתאים או הוראות מתאימות (כגון המנעות מפעולות כלשהן שעלולות להזיק) להקטין את הנזק - רק אז קיימת לך עילת תביעה. באשר למדידת החום - כל הארוע בחדר הלידה מעניין מהיבט של תביעה רק אם נגרם נזק לך או לתינוקת כתוצאה מכך (מעבר לסבל שתארת בשאלתך) - אם לא נגרם לבתך כל נזק ואם לא ניתן היה לאבחן מבעוד מועד את הסיכון לקרע ברחם - לא יהיה טעם בהגשת תביעה. אני חושבת שעל מנת לקבל ייעוץ קונקרטי יותר יהיה עלייך לפנות לעורך דין מומחה בתחום שייבחן אם קיימת לך עילת תביעה על יסוד שאלות מכוונות שישאל אותך. הרבה בריאות!

      • האם רשלנות רפואית
        שגית | 19/12/2008 23:24

        איפה ניתן לקבל רשימת עו"ד המתתמחים בתחום ומה הן העלויות ?

      • האם רשלנות רפואית המשך
        שגית | 27/12/2008 23:32

        במידה והיה ניתן לאתר את הפריצת דיסק ולהקטין את הנזק , שאלותי הם: איך אני יכולה לדעת שהרופא ציין באיזה שהוא מקום את התלונה על הכאבים ברגל שהתלוננתי על הכאבים ברגל, היות ובאותו ביקור העלנו נושאים נוספים שקשורים להריון ולכאב ברגל הוא התיחס בזלזול כך שאני לא בטוחה אם הוא רשם את זה בכל מקום בביקור הנ"ל לא הייתי לבד הייתי אצלו יחד עם בעלי ? האם הוא כרופא הנשים היה צריך לגלות ערנות ולהפנות לברור מעמיק יותר אצל אורטפוד לדוגמה האם זה מתפקדו כרופא נשים

        • חובת תיעוד של תלונות בפני רופא
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 29/12/2008 16:54

          בהחלט ייתכן שהרופא לא תעד בתיק הרפואי את תלונותייך בנוגע לכאבים ברגל. העובדה שנכחת שם עם בעלך תקל עלייך להוכיח שאמנם התלוננת, גם אם הרופא לא תעד זאת בתיק הרפואי. מחובתו של הרופא לנהל מעקב רפואי אחר תלונותייך ולתעד מעקב זה בתיק באופן מסודר. כפי שהשבתי לך בפעם הקודמת השאלה העיקרית הרלוונטית היא האם ניתן היה לתת טיפול כלשהו בהתחשב בהריון או האם היו הנחיות שלו היו ניתנות לך היה הדבר מונע את החמרת נזקייך - רק אם כן - קיימת לך עילת תביעה.

          • האם רשלנות רפואית ?
            שגית | 30/12/2008 00:11

            ראשית תודה על תשובותיך , הן בהחלט עוזרות לפי מה שאני למדה אם היו מגלים את הפריצת דיסק במהלך ההריון וע"פ הנחיות מתאימות בהחלט היה ניתן להקטין את הנזק בכל אופן איך את מציעה לי לבדוק זאת האם כדאי לי להעלות שאלה זו בפגישתי עם הרופא שעוקב אחריי ושאיתו אני אמורה להגיע להחלטה האם לעבור ניתוח ? יש לי פגישה איתו בשבוע הבא.

            • התייעצות עם הרופא המטפל
              עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 30/12/2008 11:37

              לא מזיק בכלל לנסות לשוחח עם הרופא המטפל ולקבל את עמדתו. לרב, אין שיתוף פעולה מצידם והם נזהרים בלשונם בכל הנוגע לשאלות מרומזות בדבר רשלנות של הרופא המטפל. פני אלינו שוב ועדכני באשר לתשובתו ואציע לך כיצד להתקדם. דרך המלך לבחינת סיכויי תביעה היא פנייה לעו"ד שיבחן מצידו, תוך התייעצות עם מומחים, האם ניתן היה להקטין את הנזק על ידי אבחון וטיפול מוקדם יותר. בהצלחה!