רשלנות רפואית בצה"ל

  • רשלנות רפואית בצה"ל
    שכחתי להוסיף :) | 17/12/2008 17:29

    השאלה היא מה ניתן לעשות בעניין שושנת היריחו, נשמרו אצלי כמה סיכומי ביקור של רופא יחידה וסיכומי ביופסיה מה ניתן לעשות כדי לממן איכשהו טיפול שאולי יעצור את התפרצות החיידק כי כרגע אני מסתובבת עם פצע שלישי כבר וכנראה זה מדבק. תודה מראש, אני אשמח לשמוע הצאות תגובות, סיפור מצחיק, פעם ראשונה שאני מעלה את הנושא בפני קהל. תודה

    • רשלנות רפואית בצה"ל
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 17/12/2008 18:50

      כדי לבחון אם יש לך עילות תביעה מול צה"ל עלייך להיוועץ עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית או עו"ד המתמחה בתביעות נגד קצין התגמולים. הוא ישאל אותך את השאלות המתאימות ויחליט על פיהן אם ישנה עילת תביעה. באשר לטיפול המתאים - על כך עלייך להיוועץ עם המערכת הרפואית.

    • פגיעה בצבא.
      "מרי לו" | 04/02/2009 20:32

      א. במקרים רבים של שושנה בד"כ נותנים עירוי אנטיביוטי באינפוזיה בבית חולים. שושנה זה דבר מדבק . ב. אם נגרם לך "נכות" בהגדרה לפי חוק הנכים [תגמולים ושיקום] תשי"ט 1959 את צריכה להגיש תביעה להכרה בזכויות לפי חוק זה. תגשי לאגף השיקום הקרוב מקום מגורייך תבקשי טופס תביעה על בסיס "מחלה" שנגרמה לך עקב השירות ונותנים טופס הסבר מה צריך בדיוק לצרף לטופס התביעה. ג. אי אפשר לתבוע את הצבא על רשלנות אלא על גרימת המחלה או החמרת מחלה אם היתה קיימת לפני השירות והחמירה. רשלנות רפואית בצבא יכולה להיגרם במקרים כגון אלה: א. אי אבחון מחלה בזמן ב. אי הפניה אל רופא מומחה. ג. טיפול רפואי לא מתאים. ד. ראשלנות בטיפול רפואי. ה. אי מעקב רפואי. זאת רשימה חלקית של דוגמאות ויש מקרים נוספים של רשלנות רפואית בצבא ובמספר פסקי דין נקבעו הכללים לרשלנות רפואית וכך לדוגמא קראתי בפסק דין שאומר: נראה לנו בנסיבות האמורות לעיל, חוסר האבחון היווה רשלנות שגרמה להחמרת המצב. אשר לרשלנות ואי האבחון בזמן , נקבע לא אחת כי חובת הזהירות מבוססת על שניים\: ראה בת"א פרשת צוקרמן: העקרונות שבפסק הדין שהוזכר לעיל, חלים גם בענייננו. בפסק דין זה ובפסקי דין שצוטטו בו, חזר בית המשפט העליון על העיקרון כי חובת הזהירות מתחלקת לשניים, דהיינו חובת זהירות כללית וחובת זהירות קונקרטית ואין ספק שמבחינתנו לצבא קיימת היתה חובת זהירות כללית כלפי כל החיילים המשרתים ובמקרה שלנו לגי החיילת שחלתה קיימת חובת זהירות קונקרטית לטפל בה בזמן הנכון. בפסק דין בעניין שניאור, הרי במקרה זה נזקקה החיילת לטיפול רפואי שאין לו קשר עם השירות ולא כלום, הגידול לא נגרם ולא נוצר על ידי השירות הצבאי, .... אבל גילוי המחלה היה באיחור וכמובן שהחמיר את המצב ולכן נוצרה זיקה סיבתית בין השירות ובין התפתחות הגידול והצורך להסירו. הטיפול שניתן לה שהיה בסופו של דבר הסרת הגידול היה תקין אבל הדרך היתה דרך ארוכה מידי ולכן היתה סטייה מכללי האומנות הרפואית של האיחור בגילוי עצמו....... וכו' וכו' לסיכום: חייל אשר חלה במהלך שירותו הצבאי במחלה בגינה לא ניתן לקבוע לגביה כי תנאי שירותו הם שגרמו למחלה עדיין יוכל להגיש תביעה נגד משרד הבטחון במידה ויוכל להוכיח כי הרופאים בצבא טיפלו בו בצורה רשלנית או לא אבחנו את מחלתו בזמן ובמקרה זה יקבל החייל הכרה מלאה כאילו מחלתו נגרמה עקב תנאי השירות. תקראי את חוק הנכים ותקראי פסקי דין בעניין ואז תביני מה נטל ההוכחה שחל עלייך כדי שתקבלי זכויות לפי חוק הנכים. השאלה היא אם התגייסת בריאה ולא היתה לך כל בעיה לפני שהתגייסת באיזה פרופיל התגייסת ואם אין בקופ"ח איזה מסמך שיעיד כביכול שסבלת מבעיה ברגל. לאיזה פרופיל הורידו לך בגלל הרגל ועוד ועוד גורמים. ראשית תאספי את כל המסמכים הרפואיים, ותבדקי את כל הגורמים שהיו בשירות הצבאי ואשר על בסיסם תוכלי להוכיח את הקשר הסיבתי. בין הגרימה בשירות ולבין התפתחות המחלה. ותצרפי פסקי דין שעליהם את מתבססת בנוסף למסמכים הרפואיים שבתיקים שלך ולא יזיק אם תוכלי להביא עדים שהיו עדים לתנאי השירות. לא תמיד חייבים להביא חוות דעת רפואית די בספרות מקצועית/רפואית המעידה על הקשר. כדי שתוכלי לבסס את תביעתך בטענה לנכות עקב גורם בשירות הצבאי. בהצלחה.